FRI ENTRÉ SOM EN DEL AV MEJERIETS 30-ÅRSFIRANDE!

Fredrik Kronkvist Afro Cuban Supreme

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Klubb Plektrum

Klubb Plektrum är en del av "Jazz på Mejeriet" och sedan 1973 en viktigt del av Lunds musikliv! Högklassig Jazz med både internationella stornamn och lokala favoriter bjuds från scenen. Från Mejeriets bar och restaurang bjuds ett varierat urval av goda rätter!

Den bokningsbara delen av lokalen är fullbokad men vi har ett stort antal sitt och ståplatser för drop-in gäster. Alla kan såklart ta del av restaurangens meny!

Inspirerad av Dizzy Gillespies idé att föra samman människor, musik och rytmer från olika kontinenter och länder har prisbelönte och grammisnominerade altsaxofonisten Fredrik Kronkvist skapat en mångfacetterad mix av Afro-Kubanska rytmer och Coltrane-influerad jazz med sin nya grupp Afro Cuban Supreme. Som en hyllning till Dizzy, som föddes 1917 släpper gruppen album och beger sig ut på turné. Musiken sträcker sig från legendariska låtar som A Night in Tunisia, Afro Blue och Manteca i händelserika arrangemang till spännande originalkompositioner med nutida infallsvinklar på tidlös latinjazz.

Fredrik Kronkvist (SWE) – altsaxofon Miriam Aïda (MAR/SWE) – sång Eliel Lazo (CUB) – congas Martin Sjöstedt (SWE) – piano Johnny Åman (FIN) – bas Jason Marsalis (USA) – trummor

Veckans vinyl-DJ är Lars Westerlund, stor jazzentusiast och funktionär i Plektrum.

Matgäster har möjlighet att boka bord och då få bordservering på plats. Såklart går det bra att komma på dörren och större delen av våra sittplatser är till för drop-in gäster. Välkommen!