Febueder (uk)

Support: Sorcerer's Pyramid
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Febueder
Febueder är en alternativ indie duo från Ascot, England, som består av sångaren och multi-instrumentalisten Kieran Godfrey och percussionisten Samuel Keysell. Deras namn (uttalat Fe-byouder) är mer än ett påhittad bandnamn, det är en palett från vilken de presenterar sina texter och progressiva inställning till rytm och melodi.

Den 6 april 2018 släppte Febueder sin EP "All a Hoax", där Marta Salogni (Bjork, Frank Ocean, The XX) mixat på singlarna Hans och Paramount Tether. EPn imponerade på tidningar som Indie Shuffle, CLASH, DIY och NME, och positionerar Febueder som en av Storbritanniens mer intressanta band att hålla ögonen på.

_____________________________________________________________

Sorcerer's Pyramid
Med en blandning av experimentell rock, elektroniska atmosfärer, krautrock och instrumental fri-form, härstammar det skandinaviska musikerkollektivet Sorcerer's Pyramid från kuststaden Malmö.
Bandet består av Leo Mandin, Farbod Hashemian, Oliver Olsson och Robert Pál. Sång- och instrumentinsatserna är inte konstanta, men flyttas istället stadigt runt mellan de olika medlemmarna.
Deras debut-EP, "Reverse Relations" var självutgiven år 2015 - med uppföljning av EPn, "Blossom" även den självutgiven år 2016. Båda skivorna spelades in på Studio Möllan tillsammans med Emil Isaksson. Med dessa EPs i ryggen har bandet haft spelningar på ett flertal venues i Malmö, Lund och Köpenhamn. Under vintern 2018 och tidiga våren 2019 har Sorcerer’s Pyramid inlett ett samarbete med Viktor Rinneby och tillsammans med honom spelat in hela 6 låtar på både Klaffbron och Tambourine Studios.

Du kanske också gillar