Fermentering med Jenny Neikell

2025.08.25
Fermenteringskurs på Mejeriet
Fermentering med Jenny Neikell
Pris
Kurspris: 1500kr
Typ av arrangemang:  Klubb / Bar
Öppnar:  17:30
Stänger:  20:30
Plats: Mejeriet
Åldersgräns: Fri ålder
Fermenterade grönsaker är härligt krispiga, syrliga och smakrika och passar till det mesta. Dessutom är fermentering ett utmärkt sätt att ta tillvara säsongens bästa råvaror och grönsakerna innehåller massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen.
Under denna 3-timmars kurs får du lära dig vad fermentering är, olika tekniker för att fermentera grönsaker, vad som händer under den mikrobiologiska processen, varför det är så nyttigt och vad man kan äta det till.


Workshopen leds av Jenny Neikell, författare till flera prisbelönta böcker om fermentering och aktuell med bl a “Stora boken om fermentering – fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier”. Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att fermentera själv och tar med dig din burk grönsaker hem. Grönsaker, fermenteringsburk och kompendium ingår.

Kursen drar igång vid 17.30 och det är klart runt 20.30.

Läs mer om fermentering på https://www.surtantens.se

Du kanske också gillar