En del av Mejeriet 30 år

Förbjudna Orkestern

Fem musiker - fem uttryck
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Mejeriet fyller 30 år - Det firar vi tillsammans med dig genom att bjuda på fri entré till denna spännande konsert.

Restaurangen är öppen från 18.00. Bokningsbara delen av lokalen är fullbokad men vi har ett större antal platser för drop-in gäster och alla har såklart möjlighet att beställa från vår sommarmeny. Samtliga bord har uppsikt över konserten. Konserten är för sittande publik i vår konsertsal.

Fem musiker - fem uttryck. En konsertföreställning som binder samman musikhistoria, musikkulturer, könsnormer, yttrandefrihet, motstånd och kärleken till musik. På instrument som har varit eller är förbjudna, tabubelagda eller kontroversiella för kvinnor att spela i sina hemländer, eller utifrån kontroversiella kvinnliga konstnärskap, skapas en föreställning av musikglädje och starka berättelser över alla gränser.

Medverkade musiker:

Nadin al Khalidi - Irak/Sverige
Liliana Zavala - Argentina/Sverige
Emilia Amper - Sverige
Simona Abdallah - Palestina/Danmark
Sousou Cissoko - Senegal/ Sverige

Utvecklat av Vara konsert hus tillsammans med Andreas Unge, artist in residence.

Varje månad under hela 2017 bjuder vi in till ett födelsedagsarrangemang som är gratis för alla. Det blir kultur som bekräftar och utmanar med smakprov på jazz-, dans- och humorklubbarna i huset, men också utvalda konserter och helt unika födelsedagsevenemang. Denna kväll är juli månads present till dig.

Konserten är en del av Sommarlund och genomförs med stöd från Craafordska Stiftelsen.