Fredagen den 13:e – Skraeckoedlan, Vokonis, Deville

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Den internationella otursdagen närmar sig åter en gång. Men för er som har anammat kaoset är det här istället lyckans dag!
Mejeriet bjuder på tung rock och tre band på scen på en och samma kväll!

SKRAECKOEDLAN
2009 hördes Ödlans vrål för första gången eka över den skandinaviska tundran, startskottet för ett av de mest ambitiösa och multidimensionella band att träda fram ur nordens skogar på senare år. Från psykadelia och progressiv rock bygger de häpnadsväckande världar fyllda av mystik och kryptozoologiska väsen, sinneslandskap i eskapismens rofyllda tecken. Deras senaste och hittills mest fulländade skapelse Eorþe (‘Earth’) har rönt stora framgångar både hos kritiker och fans och hamnade högt upp på 2019 års bästalistor. I år är de nominerade i kategorin Årets Rock i både Sveriges Radio P3 Guld samt Manifestgalan.

Vokonis
Den tunga prog-metal trion, Vokonis, har anlänt för att chocka dig med ilsken sludge och melodiska passager. Dränkt i skrikande dist, melodier och rå energi är nu Vokonis redo att släppa loss den progressiva best de hållit inom sig sedan starten 2015. Deras nya stil sträcker sig från de tyngsta riffen och sången från Baroness till det mest dynamiska Pink Floyd har levererat. Du kommer bli indragen i deras ljudlandskap, du kommer göra en resa i tung rock.

Deville
Malmöbandet DEVILLE har haft det hektiskt de senaste åren. Turnéer med bl.a. Red Fang, Torche, Mustasch och Truckfighters har avlöst varandra sedan senaste släppet i slutet av 2015. Bandet har etablerat sig ytterligare som ett av de större namnen i genren med sin blandning av rock, metal och stonerrock och har med ihärdigt turnerande världen över skapat sig en trogen publik och fanskara. 26:e Oktober släpps femte fullängdaren "Pigs with Gods" och första singeln "Gold Sealed Tomb", som nådde över 100000 streams på några veckor.

Du kanske också gillar