En extra insatt spelning på grund av högt tryck på biljetter!

Fricky — #2

Support: Ozzy & Jelassi
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Bar öppen som vanligt - armband för alla över 18 år.

FRICKY
2018 års i särklass hetaste artist. Utsålda konserter överallt. Den mest streamade artisten på Spotify av alla på Way Out West. En festival där denne fick ett gigantiskt publikhav att nå klimax i pepp. Vi talar om Fricky. Är du inte redan med på det här tåget ger vi dig chansen när vi nu kan presentera Fricky på Mejeriet den 27:e och den 28:e oktober!
 
Det händer att man hör ny musik och kommer på sig med att undra varför man inte hört den förr. Varför ingen annan lyckats göra samma sak. Fricky är precis ett sådant exempel. Väl förankrad i samtiden, utrustad med mjuka flöjter, reggaeton, afrobeat och trap tar Umeåsonen svensk R&B till en ny plats. Men det krävs mer än en kontemporär produktion för att vara relevant – det krävs något unikt. Detta något har Fricky i överflöd. På en oförstörd, nästan sävlig västerbottniska, berättar han om vännerna i norr, kärlek, maskulinitet och inte minst det där som händer mellan vita lakan när två jämlika personer vill samma sak. Trogen R&B-genrens ofta explicita sextematik är Frickys musik inte sällan sensuell, men utan att för den skull bli otidsenlig. Det är ödmjukt, följsamt, svängigt, böjligt och framstår tidvis som ocensurerade utdrag ur en dagbok. Med humor, finess, talang samt en sällsynt stilkänsla har vi i Fricky fått en ny stjärna.
 


Fricky, eller Erik Friman som han egentligen heter, har sedan länge varit en integrerad del av Umeå-kollektivet och skivbolaget Random Bastards där bland annat Cleo, Gonza-Ra och Erk också ingår. Men det var just under alter egot Fricky det egna uttrycket hittades. 2016 kom första singeln Kär som följdes av Hon Få Mig 2017. Tidigare i år kom äntligen debut-EP:n ”Aqua Aura” och det stora genombrottet som hade anats är nu ett faktum. Med denna oerhörda medvind i ryggen kommer Fricky att sväva på moln genom landet i höst.

JELASSI + OZZY
Jelassi har under det senaste året dykt som ett mycket intressant namn på den svenska musikscenen. Hon har medverkat på DJ Blackmoose singel ”20 Lax” där Jelassi gästade låten ihop med Ozzy och Michel Dida. Det följdes senare upp med ett gästinhopp på Vinters ”10 År (Remix)”. Även om hon är i starten av sin karriär har Jelassi lyckats bygga upp en växande fanbase och det finns stora förväntningar inför framtiden.

Malmöbaserade Ozzy beskrev sig själv redan för flera år sedan som en talesperson för en ny generation svenska rappare. Han har ett rykte om en anmärkningsvärt vass penna med ett ännu skarpare perspektiv som växte och utvecklades hemma vid Bennets väg i Rosengård. Han kallar sig för Ozzy och har gjort musik sedan han blev tonåring, nu ett halvt liv sedan: en diktande poesiälskare som kanaliserade sin unga sorg och ilska ut ur sinnet via berättelser och skrivande.

Du kanske också gillar