Biljetter ute!

Ghostly Kisses (CA) / Loljud / Baby Sage

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Trippelkonsert: Ghostly Kisses (CA) / Loljud / Baby Sage

Kolla här! En dubbelkonsert blev en trippelkonsert!

8:e november håller vi stämningsfull trippelkonsert med några artister vi säkerligen kommer få höra mer utav i framtiden - ‘Ghostly Kisses’ från Kanada och samt lokala ‘Loljud’ och ‘Baby Sage’.

(Den tänkta akten ‘Diamond Thug’ har tyvärr behövt ställa in sin turné och ersätts alltså istället av Loljud och Baby Sage. Vi hoppas alla blir minst lika glada ändå!)

GHOSTLY KISSES (CA)
Ghostly Kisses är den drömmiga musiken av Kanadensiska singer/songwritern Margaux Sauvé. Hon har följt fotspåren av sin musikaliska familj och började spela violin redan som 5-åring. Men det var flera år senare hon började sjunga och skriva sina låtar, var hon nu lärt sig bemästra konsten att måla upp drömska och melankoliska ljudlandskap som tar ditt inre på en resa. Namnet Ghostly Kisses är inspirerat av William Faulkners dikt ‘Une ballade des dames perdues’, vilket är en passande reflektion av Margauxs eteriska röst.

LOLJUD
Loljud, som har jämförts med artister som The Knife, Björk och Sia, känns igen för sitt tvärkonstnärliga och oförutsägbara förhållningssätt till elektronisk musik. Som en samlare av läten silar hon världen med en håv. Vattendroppar, radiobrus och mobilalarm fastnar i nätet. Oljud, det som bokstavligen går att plocka ur hennes artistnamn, är inte bara överraskningar som glimmar till i produktionen, utan konceptuella byggstenar som för berättelsen framåt.

Lotta Falhén är artist och producent bosatt i Malmö. Utöver till sitt soloprojekt Loljud komponerar hon åt andra artister och för scenkonstföreställningar. Hon har turnerat som Maxida Märaks livemusiker, turnerat i Japan och varit förband åt bland annat Titiyo, Jenny Hval och U.S. Girls. Som en av grundarna bakom det feministiska nätverket Synth Babes, samt handledare i Vem Kan Bli Producent Malmö, engagerar hon sig löpande för att inspirera och utbilda kvinnor och transpersoner inom musikproduktion för att skapa en större representation i branschen.

BABY SAGE
Piano, cello, synthesizers och en hisnande röst som balanserar på kanten av extrem styrka och bräcklighet. Baby Sages musik är filmisk och blandar 90-tals elektronisk pop med djupet och mörkret i tidlösa melodier och ljud. Melankoliskt men ändå lyftande och med texter och harmonier som tar dig med på en resa inåt. Tillsammans med sitt band bestående av sin mamma (cello) och lillebror (drumpads och backing vocals) skapar Baby Sage en still men rörande atmosfär som inte lämnar någon orörd.

Från 18 års ålder bodde Baby Sage (Miranda Gjerstad) i Berlin där hon hade ett nära samarbete med bandet Lonski och Classen. Under sina år i Tyskland signerade hon som låtskrivare för Warner Chappell (DE) och gjorde sig hemma i Berlins tunnelbana / indiescen och gav konserter på platser som Kantine am Berghain, Västtyskland, Volksbühne Berlin, Fusion Festival, 3000 grad festival och många fler. Hon har komponerat / producerat musik för teater- och dansföreställningar och ingår i den elektroniska dj-duon Lilium tillsammans med Loljud.

Åldersgräns: 13 år

Du kanske också gillar