Groupa

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Vaccinationsbevis/Covidpass

Den 1 december 2021 verkställs Folkhälsomyndighetens krav på vaccinationsbevis för alla över 18 år som besöker allmänna sammankomster inomhus med fler än 100 deltagare. I linje med denna bestämmelse kommer det att krävas vaccinationsbevis från alla som önskar besöka våra evenemang.

Kontroll av vaccinationsbevis på våra evenemang:
· Ladda ned ditt vaccinationsbevis på www.covidbevis.se (mobilt Bank-ID krävs).
· Kontrollera att ditt vaccinationsbevis är giltigt över konsertdatumet (både utskrivet och digitalt vaccinationsbevis är giltigt).
· Vad redo att visa ID-kort/legitimation i samband med uppvisandet av vaccinationsbeviset.
· Kom i god tid! Inpasserandet kan eventuellt ta lite längre tid, så se till att vara på plats i god tid innan konserten börjar för en smidig inpassering.

Restaurangen serverar Meze på Skånska:
Vegansk
En sallad på pärlcouscous, tomat och lök serveras med fasoulia (vit böngryta på tomatsås) och rostad blomkål
Kött
En sallad på pärlcouscous, tomat, lök serveras med sabzi ghormeh (lammgryta på bockhornsklöver med kidneybönor).

GROUPA - 40 årsjubileum och unik konsert!
Genom att kombinera innovativ instrumentering och en ständigt nyfiken känsla av improvisation med en djup kärlek till traditionell nordisk musik spelar Groupa något av vår tids mest spännande folkmusik. I Groupas ljud hittar du en sammansatt bild av gårdagens traditioner, dagens nycker och morgondagens möjligheter.
I år fyller Groupa som fenomen 40! Mats Edén, mästerlig violinist och durspelsvirtuos, är centralgestalten som under alla år hållit samman den brokiga skara av musikanter som
spelat på gruppens skivor och turnéer.
Det ursprungliga bandet bildades som ett femmannaband 1980. Tack vare intensivt turnerande och släpp av sina första album – Av bara farten (1983), Vildhonung (1985) och Utan sans (1988) blev Groupa en förtrupp för den progressiva folkmusikscenen i Sverige, tillsammans med andra grupper som Filarfolket.
Genom åren har bandet samarbetat med bland andra Ale Möller, Alag M'bye, Lena Willemark, kammarorkestern Musica Vitae, Ingfrid Breie Nyhus, Guro Kvifte Nesheim.
När nu Plektrum och Pangea stämmer in i hyllningskören, blir det med en unik sammansättning av tidigare och nuvarande ”Groupies”:


Ingrid Brännström – lysande vokalist med en bred palett av uttryck

Richard Åström – klaviaturer och en av de tidigaste gruppmedlemmarna

Tina Quartey – skånskt rytmfenomen på diverse små slagverk.
Mats Edén – fiol, durspel

Jonas Simosson – flöjter av alla slag