Hater

Support: Maja Johansson
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

HATER

Sedan starten 2016 har det gått fort för Malmöbandet och de har redan hunnit charma den svenska och internationella popscenen med sitt sound, spelat på Roskildefestivalen och var ett av de första banden som presenterades till SXSW i Austin i våras.

Debutalbumet 'You tried' visar det bästa spektrat av indiepopen. Ett album där den råa rocken förenas med den drömska popen och blir till vemodig pop med malande gitarrer. Tillsammans med Caroline Landahls raspiga röst skapar de en ljudbild som träffar rätt i det melankoliska pophjärtat. Hater bemästrar den svenska indiescenen och ger oss hopp för framtiden.

EPn 'Red Blinders', som släpptes av anrika Fire Records, har hyllats enormt och förväntningarna på det debutalbumet växte sig skyhöga!

MAJA JOHANSSON

I slutet av November släpptes Maja Johanssons ”EP 2”, uppföljaren till ”EP 1” som mottogs med glädjejubel från flera håll. Liksom förra gången springer ”EP 2” ur ett samarbete med Måns Wikenmo och Tambourine Studios i Malmö.

Resultatet är en säregen blandning av indie, pop och progg med svenska texter. Blodigt allvar och svärta, vemod och kärlekslängtan i en skör men självklar enhet.

Du kanske också gillar