Hedda Åberg

368 dagar releaseparty!

Sångerskan Hedda Åberg släpper sitt debutalbum och spelar på Mejeriet!

HEDDA ÅBERG
368 dagar - RELEASEPARTY!

Den 19 november släpper den Lundafödda sångerskan Hedda Åberg sitt debutalbum 368 dagar. Detta firar hon med RELEASEPARTY på Mejeriet 18 december!

Med sina personliga texter och ärliga uttryck tar Hedda Åberg med er på en känslosam och vacker resa, genom tårar och skratt, eufori och smärta, lust och ängslan. Musiken är melankolisk, skör och enkel, med en underton av lekfullhet. Improvisationsmusiken blandas med popinfluenser och fria inslag, där texten alltid är i fokus.
368 dagar belyser Heddas första tid som diagnostiserad med den kroniska sjukdomen Crohns. I maj 2017, 22 år gammal, vänds Heddas liv upp och ner på en dag. Hennes liv skulle aldrig mer bli sig likt! Hon var nu kroniskt sjuk och fångad i en kropp som sällan ville jobba med henne. Som terapi började Hedda skriva ned sina tankar och känslor om sitt nya liv. Detta tonsattes och blev till musik, som nu mynnat ut i debutalbumet 368 dagar.
Med sig har hon några av Sveriges kommande unga jazzmusiker, baserade i Malmö och Köpenhamn.

HEDDA ÅBERG VOKAL /
KARIN INGVES PIANO SYNTH MOOG /
JACOB GERHARDSSON KONTRABAS MOOG /
CHRISTOFFER HEDÉN TRUMMOR PERCUSSION TRUMMASKIN

Du kanske också gillar

2022/04/02

Mammal Hands (uk)

En av de mest lysande akterna i den nya vågen av brittisk jazz

2022/03/11

Frida Hyvönen

Med det senaste vida hyllade albumet ”Dream of Independence” i ryggen kommer Frida Hyvönen tillbaka till Mejeriet!

2022/04/25

Julien Baker (us)

Med en gitarr, sin uttrycksfulla röst och tonvis av intryck och tankar har Baker fått en following som sträcker sig långt!