Hellskotta

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Plektrum

Klubb Plektrum är ditt skönaste lördagseftermiddagshäng, ett 28-årigt örhänge i Lunds musikliv! Jazz, folk, ethno och annan fin musik bjuds från scenen. Mejeriets bar och restaurang serverar en brunchtallrik i två serveringar och varmrätter. Det finns även fika, kakor, öl, vin och drinkar.

Kvintetten Helskotta skapar musik genom att korsbefrukta olika genrer som bland annat jazz och funk. En kvintett som inte är som de flesta andra. Det hörs ju på namnet också: Hellskotta. Och nu den nya plattan Kuling som skivtitel. Och låtnamn som Sjömansfylla och Båtmotorn. Vad kan det bli för CD av något sådant? - Jo, det kan bli en CD där musiken inte har några gränser. En CD där jazz, funk, reggae och mycket annat får träffas och bli till ett. Hellskotta är som Hellskotta är, gränslöst och visar med nyskrivna låtar att musiken heller inte har så mycket av gränser.

Lund är inte begåvat med så värst många professionella jazzmusiker. Så mycket bättre att Sofi Hellborg är en av dem. Efter många år i Frankrike och England, där hon spelade med några av de stora inom modern afro och funk, återkom hon till Lund kring millennieskiftet. Så, för några år sedan, bildade Sofi och gitarristen Erik Skott denna lysande och groove-inriktade kvintett, som vi nu välkomnar upp Lunds bästa svcen!

Sofi Hellborg – Alt & Sopransaxofon, Göran Abelli – Trombon,
Erik Skott – Gitarr, David Carlsson – Bas, Andreas Baw – Trummor, Livesamplingar

Veckans vinyl-DJ är Johnny Åman, välkänd bassist för Mejeriet-publiken

Restaurangen serverar ett urval av varma och kalla rätter och matgäster har möjlighet att boka bord och då få bordservering på plats. Såklart går det bra att komma på dörren och större delen av våra sittplatser är till för drop-in gäster. Välkommen!

Du kanske också gillar