Highasakite (no) – FRAMFLYTTAT!

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Under rådande omständigheter med coronaviruset kommer inte vårens konsert med Highasakite kunna genomföras och flyttas därför till den 24 september 2020. Köpta biljetter gäller och samtliga biljettköpare meddelas via mail. ⁠

Highasakite har länge varit en av Norges främsta indieinstitutioner, och hittills har gruppen släppt tre giv fullsmockade med högkvalitativ indierock. Den 18 oktober släpper bandet ett fjärde album och att döma av det vi hittills har fått höra har de ytterligare stordåd att dela med sig av!

Highasakite, som är kända för sina extraordinära scenuppträdanden har blivit en imponerande och uppskattad internationell live-akt som toppar line-ups på legendariska festivaler som Glastonbury, Latitude, Roskilde och Field Day i Australien, tillsammans med turnéer som sträcker sig över Storbritannien, USA och Australien. Nu med nytt material på gång stärker de sin position som en av Skandinaviens mest spännande musikexporter. De har dessutom turnerat tillsammans med Bon Iver, efter att Justin Vernon blivit helt golvad när han såg bandet live.

Det norska indierockbandet föddes på en jazzskola i Trondheim där bandets kreativa masterminds Ingrid Helene Håvik och Trond Bersu båda pluggade. De började skriva, spela in och producera musik tillsammans och kände ganska snart att det här var början på något stort. Marte Eberson och Kristoffer Lo anslöt till bandet, och de började spela in sitt första album.

Du kanske också gillar