Hurula

Hurula har cementerat sig som en av de viktigaste artisterna i Sverige och mottagit kärlek från både kritiker och lyssnare!

Det finns något absolut nödvändigt i Hurulas musik. Som om varje stavelse han spottar fram bland de larmande gitarrerna bara måste ut. För att de behövs. De gripande berättelserna om klass, utanförskap, psykisk ohälsa och bultande hjärtan i andrahandslägenheter har gjort Hurula till rösten för alla som lovat att aldrig någonsin bli som dem. Över fyra briljanta album – ’Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för’ (2014), via ’Vapen till dom hopplösa’ (2016), ’Klass’ (2019) och fjolårets ’Jehova’ – har Hurula cementerat sig som en av de viktigaste artisterna i Sverige och mottagit kärlek från både kritiker och lyssnare. Bland annat har han belönats med hela tre Grammisar i kategorin ’Årets Rock’.

Det som är fantastiskt på skiva är om möjligt än mer fantastiskt live. Hurula själv vandrar rastlöst fram och tillbaka mellan sina insatser medan bandet skapar fundamentet i vad som måste vara bland det bästa man kan se på en scen i Sverige. Något som ska hyllas med livealbumet ’På en grusbelagd parkeringplats’ som släpps den 22 oktober. Vi har också glädjen att meddela att Hurula kommer att bege sig ut på en omfattande nordenturné som når Mejeriet och Lund den 19 februari 2022 – det vill ni inte missa.

Du kanske också gillar

2021/10/30

Algiers (us)

Konserten är inställd

2021/10/29

Johnossi

Johnossi flyttar hela sin svenska turné till hösten 2021.

2022/06/15

Clap Your Hands Say Yeah (us)

En av de mest tongivande artisterna på 2000-talets indiescen är Clap Your Hands Say Yeah. Sommaren 2022 ser du honom på Mejeriet!