I’m Kingfisher + Miranda Magdalena

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Äntligen får vi öppna och börja göra konserter på det sätt som vi brukar. Det vill vi såklart fira och denna kväll har vi bjudit in två av regionens främsta singer/songwriters; I'm Kingfisher och Miranda Magdalena. Tyvärr har Tim The Lion Tamer blivit sjuk så han har blivit tvungen att lämna återbud men vi har en fantastisk ersättare i Miranda Magdalena!

I'M KINGFISHER
Vinnaren av Årets Singer/Songwriter vid Manifestgalan 2021, Lunds I'm Kingfisher (Thomas Jonsson) har med en hemmagjord, yvig gitarrteknik och en drömsk röst befunnit sig strax utanför det skarpaste strålkastarljuset sedan tidigt 10-tal. Han har spelat på SXSW, gästsjungit med Magnolia Electric Company, gjort mängder av spelningar i Europa och turnerat med flera amerikanska indie/folk-ikoner. Han har blivit utnämnd till "One of Europe's Hidden prizes" av brittiska Uncut och hyllats av amerikanska NPR All Songs Considered och KEXP's Song of the Day. Låtarna pendlar mellan vackra folkballader och dröniga indieutsvävningar, pendlar mellan att vara i strid och linje med hela amercana-genren.

Och frågan är om inte fjolårets sjunde album "The Past Has Begun" (Fading Trails Recordings) är något av början på ett genombrott. Det har iallafall följts av hans starkaste mottagande i Sverige hittills. Tillsammans med bl a Amanda Werne från Slowgold, Vilma Flood, Ella Blixt och Josh Gordon (Damien Jurados gitarrist) satte han samman en avskalad skiva till lika del varm och countryfärgad som kall och bitande. Gaffa, Aftonbladet, Nöjesguiden, Hymn, Sydsvenskan samt brittiska The Clash och Beats Per Minute är bara några som strött lovord över denna följsamt kantstötta pärla.

Strax efter släppet av The Past Has Begun skadade sig Thomas allvarligt i en cykelolycka och de releasespelningar som inte ställdes in på grund av skallskadan, blev senare inställda av restriktionerna. Så Thomas bidade sin tid och återhämtade sig, skrev en massa nya låtar i bubblan, vann som sagt årets Manifestpris i våras och nu under hösten börjar turnerandet på allvar igen.

----------------------------
MIRANDA MAGDALENA
Miranda Magdalena är aktuell med "Malmö Mixtape" en egenskriven och producerad ep. Med en experimentell och minimalistisk teknik har hon arbetat fram ett drömskt montage där hon rör sig över och förbi popgenrens gränser. För första gången skriver Miranda på svenska och med teman som berör våren, hemstad och pånyttfödelse skapas en rå och säregen intimitet. Malmö Mixtape är ett melankoliskt trespårsverk som består av låtarna Malmö, Till allt som varit dött och En ursäkt för allt. I samarbete med Lotta Fahlén är Malmö Mixtape producerat i kulturinrättningen Inkonsts musikstudio och kommer finnas tillgänglig på samtliga musikplattformer.

Mirandas Gjerstads (Miranda Magdalena) musikaliska karriär tog sin början när hon som tonåring hoppade av gymnasiet, flyttade till Berlin och försörjde sig genom att sjunga på tågstationer, barer och klubbar. Under sina år i Tyskland släppte hon EPn Danger på Osthafen Recordings, signades som låtskrivare hos Warner Chappell Music och spelade på en rad olika scener och festivaler så som Berghain, Fusion festival, Volksbühne Berlin och 3000 grad festival. Utöver soloprojektet Miranda Magdalena ingår hon i den elektroniska duon Lilium som nyligen släppt dubbelsingeln You Are My Superstar och i det nystartade doom-pop bandet Primrose som också nyligen har släppt nytt material.

Du kanske också gillar

2022/02/22

Strand Of Oaks (us)

Strand Of Oaks musikaliska färd är en snygg balansgång mellan klassisk amerikansk rock och alternativ indierock.

2022/04/25

Julien Baker (us)

Med en gitarr, sin uttrycksfulla röst och tonvis av intryck och tankar har Baker fått en following som sträcker sig långt!