I’m Kingfisher + Tim the Lion Tamer

Vi öppnar upp med lättade restriktioner tillsammans med fantastiska I'm Kingfisher och Tim the Lion Tamer

Äntligen får vi öppna och börja göra konserter på det sätt som vi brukar. Det vill vi såklart fira och denna kväll har vi bjudit in två av regionens främsta singer/songwriters; I'm Kingfisher och Tim the Lion Tamer.

I'M KINGFISHER
Vinnaren av Årets Singer/Songwriter vid Manifestgalan 2021, Lunds I'm Kingfisher (Thomas Jonsson) har med en hemmagjord, yvig gitarrteknik och en drömsk röst befunnit sig strax utanför det skarpaste strålkastarljuset sedan tidigt 10-tal. Han har spelat på SXSW, gästsjungit med Magnolia Electric Company, gjort mängder av spelningar i Europa och turnerat med flera amerikanska indie/folk-ikoner. Han har blivit utnämnd till "One of Europe's Hidden prizes" av brittiska Uncut och hyllats av amerikanska NPR All Songs Considered och KEXP's Song of the Day. Låtarna pendlar mellan vackra folkballader och dröniga indieutsvävningar, pendlar mellan att vara i strid och linje med hela amercana-genren.

Och frågan är om inte fjolårets sjunde album "The Past Has Begun" (Fading Trails Recordings) är något av början på ett genombrott. Det har iallafall följts av hans starkaste mottagande i Sverige hittills. Tillsammans med bl a Amanda Werne från Slowgold, Vilma Flood, Ella Blixt och Josh Gordon (Damien Jurados gitarrist) satte han samman en avskalad skiva till lika del varm och countryfärgad som kall och bitande. Gaffa, Aftonbladet, Nöjesguiden, Hymn, Sydsvenskan samt brittiska The Clash och Beats Per Minute är bara några som strött lovord över denna följsamt kantstötta pärla.

Strax efter släppet av The Past Has Begun skadade sig Thomas allvarligt i en cykelolycka och de releasespelningar som inte ställdes in på grund av skallskadan, blev senare inställda av restriktionerna. Så Thomas bidade sin tid och återhämtade sig, skrev en massa nya låtar i bubblan, vann som sagt årets Manifestpris i våras och nu under hösten börjar turnerandet på allvar igen.

----------------------------
TIM THE LION TAMER
Tim the Lion Tamer är en svensk singer/songwriter vars indie folk inspirerade sound påminner om Iron & Wine, Josh Ritter och The Tallest Man On Earth.

Bittersöt och ofta smärtsamt introspektiv resulterar Tims låtskrivarestil av hans formativa år, där han fördjupade sig i verk av författare som Charles Bukowski, Albert Camus och Jack Kerouac. Tim planerade ursprungligen att bli romanförfattare själv som ändrade sig när han i början av tonåren lyssnade på Bob Dylan och lärde sig sedan själv att spela gitarr.

Vid 20 års ålder började Tim uppträda på lokala barer och små scener i och runt sin hemstad Malmö och lyfte sitt artistnamn från en Damien Jurado -låt. 2015 släppte han sin egen version av den traditionella folkvisan ”Hang Me, Oh Hang Me”, och blev inbjuden att öppna för den amerikanska indie folk artisten Josh Rouse kort därefter.
Efter ett par utsålda konserter på tyska Haldern Pop Festival i augusti 2021 ska 31-åringen tillbaka i studion under hösten för att spela in sitt kommande debutalbum "Troublemakers" som kommer att se dagsljus våren 2022.

Du kanske också gillar

2022/02/22

Strand Of Oaks (us)

Strand Of Oaks musikaliska färd är en snygg balansgång mellan klassisk amerikansk rock och alternativ indierock.

2022/04/25

Julien Baker (us)

Med en gitarr, sin uttrycksfulla röst och tonvis av intryck och tankar har Baker fått en following som sträcker sig långt!