Invigning för Musikhjälpen 2018 på Stortorget

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Den 10e December drar Sveriges Radios Musikhjälpen igång på stortorget i Lund - som såklart ska invigas på storslaget vis! Under invigningsceremonin kan ni komma och hälsa programledarna välkomna till glasburen medan ni dansar och sjunger med till konsert med Chimurenga, Ayla, Eka Scratch, Djurparken och Dirty Jens.

Konserten är naturligtvis gratis och presenteras av Sveriges Radio Musikhjälpen, Mejeriet, Lunds Kommun och de fantastiska artisterna.

CHIMURENGA
Chimurenga är Kulturcentrum Skånes svängiga marimbaband som framförallt spelar traditionell musik från Zimbabwe och södra afrika. Kulturcentrum Skåne i Lund är ett innovativt kultur- och kunskapscentrum för och med personer med funktionsvarianter, unikt i såväl Lund som regionalt och nationellt. Chimurenga 10-mannaband består av före detta studenter från Kulturcentrum Skånes treåriga kulturutbildning som nu arbetar med kultur och konst på heltid. Medlemmarna i Chimurenga har efter sin utbildningstid fortsatt att spela tillsammans.

AYLA
Ayla följde i höstas upp 2014s album ”Ayla Shatz” med den fantastiska EPn ”Loops and Thoughts”. På EPn får vi följa med på en skimrande musikalisk resa där Aylas förtrollande röst för oss igenom produktioner som närmast kan liknas vid en sommarnattsdröm. Moderna sounds och arrangemang kombineras med klassisk feeling och old school beats till ett av årets starkaste släpp. Utöver detta har hon en imponerande collaboration-lista med fantastiska släpp från bland annat Cleo, Broder John, Looptroop Rockers, Embee, Aurelia Dey och O-Hund för att bara nämna några få. Ayla jobbar just nu på kommande släpp, som hon beskriver såhär: ”Föreställ dig en ljudvärld fylld av melodier i okomplicerad baktakt där rösten är det absoluta huvudinstrumentet. Och kombinera det med lite vardagstankar från en ung vuxen i det moderna samhället – det är vad du kan förvänta dig av mitt kommande släpp.”

EKA SCRATCH
Eka Scratch, som ursprungligen kommer från Malmö, har många bollar i luften och har etablerat sig som en inflytelserik DJ, partystartare, radio-host, klubbarrangör på sveriges urbana klubb- och festivalscen. Hon har spelat stora klubbar och festivaler över halva världen och återvänder nu till Lund för att få hela Stortorget att gunga.
Hon har tidigare varit värd för sitt eget radioprogram på Musikguiden P3, som hade över en miljon lyssnare. Med sin unika och skickliga stil för att mixa musik, som innehåller allt ifrån HipHop, Dancehall, Afrobeats, Bass, RnB, har hon fått igång dansgolv och vunnit många fans över hela landet. Garanterat good vibes!

DIRTY JENS
Sedan Dirty Jens, eller Toju Jemide som han heter, flyttade ner från huvudstaden till Skåne har han hunnit etablera sig som en av regionens främsta partystartare med sin lekfullhet med det svenska språket och vässade skills i freestyle rap. Han är en av medlemmarna i gruppen Sjukstugan som släppte hitten “Zig Zag” för några år sedan, numera flitig i inspelningsstudion där han sätter ihop sitt första soloalbum. Även värd och arrangör av klubbkonceptet Spit Spot som nominerades av Nöjesguiden till årets klubb 2017 i Malmö, där instrumentalister och vokalister inom urban musik möts i “jam-sessions” med den bästa vibben du kan hitta.

DJURPARKEN
Djurparken slog ned på den svenska musikscenen under våren 2015 med sitt unika elektroniska sound i låtar som ”Under” och ”Röster feat Ayla”. De gjorde sig snabbt ett namn som ett av Sveriges mest nyskapande och intressanta musikkollektiv då de rest världen runt för att skriva och spela in sin elektroniska mash-up av electro, pop och hiphop i hemmabyggda studios i allt från toaletter i Indien, till bardiskar på Jamaica. Sedan sitt intåg på scenen har de samarbetat med artister som Timo Räisinen, JOY och Ayla och blivit hyllade för sina energifyllda livespelningar på festivaler och klubbar runt om i landet. Djurparken är nu aktuella med sin kommande EP som släpps i början av 2019.

Du kanske också gillar