Issac Delgado

2022.10.29
Issac Delgado
Pris
Entré inklusive garderob :
540kr
Typ av arrangemang:  Konsert
Öppnar:  21:00
Börjar:  22:00
Slutar  03:00
Plats: Mejeriet
Åldersgräns: 18 år
Isaac Delgado är Kubas egen salsalegend med en Grammy i bagaget från 2021. Delgado har samarbetat med ett stort antal musiker i världsklass som Celia Cruz, Gilberto Santa Rosa, Los Van Van, Gente de Zona och många andra.

Sångaren, bandledaren och kompositören Issac Delgado har varit i framkanten av kubansk populär dansmusik i mer än fyra decennier. För sitt nya projekt, CON TUMBAO, anlitade Delgado några av de bästa latinska musikerna, kompositörerna och arrangörerna i USA, Latinamerika och Karibien där gruppens olika musikaliska accenter, olika bakgrunder och rika konstnärliga erfarenheter får ta plats i dom senaste produktionerna.

Delgado ger sig nu ut på världsturné för att omskapa sina gamla hits, utforska The Great Latin American Songbook och återuppliva afrokubansk musik från rötterna; Son, Bolero och Rumba till Latin Jazz. Född i Havanna, Kuba, var Delgado en del av av flera inflytelserika musikgrupper, särskilt Orquesta dePacho Alonso och den mäktiga N.G. La Banda, och även en framträdande solist i de berömda Tropicana Cabaretshows. N.G. La Bandas signaturljud (namnet står för New Generation La Banda) kombinerade traditionella afro-kubanska stilar med en jazzkänslighet vilket resulterade i en modern variant av Son känd som "Timba." Delgado har fått flera Grammy- och LatinGrammynomineringar för hans album, framträdanden och kompositioner under hela sin karriär. 2021 vann han en LatinGrammy® för bästa tropiska album: Traditional for Cha Cha Cha: Homenaje a Lo Tradicional – som han skapade och skrev i samarbete med Alain Pérez och den legendariska Orquesta Aragón.

Missa inte denna legend uppbackad av ett fantastiskt band på Mejeriet i oktober.

DJ Casa de la Timba spelar på stora dansgolvet och DJ Mami och DJ ChiChi spelar den bästa Timban med inslag av Rumba och Son, Salsaton och Salsa Romantica och Bachata på lilla dansgolvet efter konserten.

Kulturmejeriet
Stora Södergatan 64
222 23 Lund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev