Jazz på Mejeriet – Klubb Underground

Gäster: Birgitte Soojin & Tomas Franck
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus för unika och ofta improviserade möten.

UNDERGROUND är improvisationsklubben som med osviklig nyfikenhet vänder och vrider på jazzens olika stilar och uttryck. Fyra onsdagkvällar under hösten bjuder pianisten Mathias Landæus in skickliga, lyhörda, kreativa och äventyrliga musiker av alla de slag, presenterar dem i överraskande konstellationer och låter publiken ta del av den sortens musikaliska jazzmagi som bara kan uppstå och avnjutas i stundens blixtrande närvaro.

Den som varit på Underground på Mejeriet vet att allt kan hända på upptäcksfärden mot jazzens innersta. Och att hustrion, med Landæus vid flygeln, är landets vassaste kompass för att ta ut riktningen.

KVÄLLENS MUSIKER

LANDÆUS TRIO (Mathias Landaeus/Johnny Åman/Cornelia Nilsson)
+ Tomas Franck
+ Birgitte Soojin

BIRGITTE SOOJIN
Den norska, koreansk-adopterade, danskboende Birgitte Soojin är en av Danmarks främsta jazzstämmor. Hon är trefaldigt Grammy-nominerad och tog nyligen emot det ärofyllda Bent Jædigs-Priset. De 5-stjärniga konsertrecensionerna är många, men det är henner varma och charmerande scennärvaro som gör henne till en alldeles unik upplevelse live. Soojin berör alltid sin publik och får oss att älska jazz mer än vi trodde var möjligt.

TOMAS FRANCK
Helsingborgsfödde Franck, numera bosatt i köpenhamn, är en av våra största tenosaxofonister. Tomas började spela klarinett i tidig ålder, men bytte snart till tenor sax. Studerade vid Musikhögskolan i Malmö under tidiga 80-talet där han formade gruppen Equinox och uppträdde med bl.a. Peps Persson. Under 90-talet spelade han med Radioens Big Band och tog emot Ben Webster Prize under 1991.

Du kanske också gillar