Förköp finns!

Jazz på Mejeriet – Underground: Amanda Sedgwick + Nevergreens

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus för unika och ofta improviserade möten.

UNDERGROUND är improvisationsklubben som med osviklig nyfikenhet vänder och vrider på jazzens olika stilar och uttryck. Fyra onsdagkvällar under hösten bjuder pianisten Mathias Landæus in skickliga, lyhörda, kreativa och äventyrliga musiker av alla de slag, presenterar dem i överraskande konstellationer och låter publiken ta del av den sortens musikaliska jazzmagi som bara kan uppstå och avnjutas i stundens blixtrande närvaro.

Den som varit på Underground på Mejeriet vet att allt kan hända på upptäcksfärden mot jazzens innersta. Och att hustrion, med Landæus vid flygeln, är landets vassaste kompass för att ta ut riktningen.

KVÄLLENS MUSIKER

LANDÆUS TRIO (Mathias Landaeus/Johnny Åman/Cornelia Nilsson)
+ Amanda Sedgwick
+ Nevergreens (Svante Lodén & Erik Hjärpe - impro-pop)

AMANDA SEDGWICK
Amanda Sedgwick har arbetat som musiker, kompositör och ledare för sina egna grupper i Sverige, Holland och USA i femton år. Hon har släppt fyra skivor under eget namn: "Volt", "Reunion", "Delightness" och "Shadow And Act", som släpptes i september förra året.

NEVERGREENS
Som medlemmar i Timbuktus ständiga kompband Damn! har Svante Lodén och Erik Hjärpe funnit sig på några av landets största scener tillsammans med sina bandmedlemmar. I den experimentella musikakten Nevergreens testar de motsatsen - att finna sig på en av Sveriges kanske minsta scener helt ensamma.

Du kanske också gillar