Förköp finns!

Jazz på Mejeriet – Underground: Gilbert Holmström + Ellekari Sander

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus för unika och ofta improviserade möten.

UNDERGROUND är improvisationsklubben som med osviklig nyfikenhet vänder och vrider på jazzens olika stilar och uttryck. Fyra onsdagkvällar under hösten bjuder pianisten Mathias Landæus in skickliga, lyhörda, kreativa och äventyrliga musiker av alla de slag, presenterar dem i överraskande konstellationer och låter publiken ta del av den sortens musikaliska jazzmagi som bara kan uppstå och avnjutas i stundens blixtrande närvaro.

Den som varit på Underground på Mejeriet vet att allt kan hända på upptäcksfärden mot jazzens innersta. Och att hustrion, med Landæus vid flygeln, är landets vassaste kompass för att ta ut riktningen.

KVÄLLENS MUSIKER

LANDÆUS TRIO (Mathias Landaeus/Johnny Åman/Cornelia Nilsson)
+ Gilbert Holmström, (Svensk Jazz Lifetime achievement award 2019)
+ Ellekari Sander (the other woman)

GILBERT HOLMSTRÖM
Gilbert Holmström en svensk jazzsaxofonist och kompositör. Holmström är känd för att han gärna omger sig med musiker som skapar energifylld, själfull och expressionistisk jazz med avstamp i det amerikanska 60- och 70-talet. Han har fått ta emot ett Lifetime achievement-pris på Jazzfesten i Ystad. Detta för sina banbrytande insatser inom svensk jazz.

ELLEKARI SANDER
Ellekari Sander har ett förflutet i pop-pärlan The Tiny, har backat upp bl a Ane Brun och är en del av jazz-kombon The Other Woman. Om hennes röst har sagts: ”Jag har hört jazzsången födas på nytt”.

Du kanske också gillar