Jazzklubben Underground

2023.05.03
Alberto Pinton + Tomasz Dąbrowski + Landæus Trio
Jazzklubben Underground
Pris
Ordinarie (sittplats först till kvarn):
160kr
Student (sittplats först till kvarn):
80kr
Under 20 år :
Fri entré
Typ av arrangemang:  Konsert
Samarbetspartner:  Underground
Öppnar:  18:00
Börjar:  19:00
Stänger:  23:00
Plats: Mejeriet
Åldersgräns: 13 år
Jazzklubben Underground på Mejeriet är klubben där landets största men också nya spännande jazzmusiker möter kapellmästare Mathias Landæus (ofta med hans trio) för unika och improviserade möten där allt kan hända! I över 10 år har klubben lockat besökare i alla åldrar som vill vara med om en konsertupplevelse utöver det vanliga. Välkommen!

Landaeus Trio har bjudit in två matchande blåsmusiker som aldrig tidigare har träffats, för att vid ännu en Undergroundkonsert presentera en unik kvintett. Polskfödde trumpetaren Tomasz Dabrowski har hyllats av magasinet DownBeat som en av Europas mest mångsidiga och nyfikna röster. Hans spel rör sig mellan viskningar och rop - vackra melodier övergår i ljud och oljud bortom trumpetens vanliga sound. Dabrowskis spel är utforskande, samtidigt som han bevarar sin musikaliska identitet. Alberto Pinton, ursprungligen från Italien, har varit verksam som bandledare och musiker både på scen och i studion sedan mitten av åttiotalet. Som saxofonist och träblåsare använder han flöjter, klarinetter och saxofoner, ofta med egenskriven musik. Han har spelat och turnerat med många av jazzens största internationella stjärnor. Räkna med melodiöst finlir, varvat med hängivet tokspel.
Landaeus Trio består av kapellmästaren Mathias Landaeus vid flygeln, Johnny Åman på kontrabas och Cornelia Nilsson på trummor.

På scen denna kväll:
Alberto Pinton (träblås)
Tomasz Dąbrowski (trumpet)
Mathias Landaeus (piano)
Johnny Åman (bas)
Cornelia Nilsson (trummor)

Du kanske också gillar

Kulturmejeriet
Stora Södergatan 64
222 23 Lund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev