Jazzklubben Underground

Kasper Tranberg, Palle Danielsson, Mathias Landæus, Cornelia Nilsson
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus för unika och ofta improviserade möten.

Sedan 2010 har Lunds vattenhål för törstiga öron förgyllt staden med sina intima konserter där publiken på nära håll kan följa jazzens essens med dess fascinerande samspel och musikaliska processer. Varje onsdag till och med den 25 oktober ges konserter som speglar den levande jazzens bredd. Det är pianisten och Lundasonen Mathias Landæus som bjuder in musiker från när och fjärran till personliga och laddade möten på vår stora scen.

Onsdagen den 4 oktober bjuder Underground på öppen och melodisk nutidsjazz med en ny spännande konstellation som spänner över tre generationer skandinaviska jazzmusiker.

Unga trummisen Cornelia Nilsson från Lund har på kort tid blivit en viktig del av jazzscenen i Köpenhamn och Skåne, och är sedan en tid fast medlem i Mathias Landaeus trio. Nu möter hon för första gången den legendariske basisten Palle Danielsson, som alltsedan 60-talet haft en självklar plats på den internationella jazzscenen. Han är känd för sina långvariga sejourer med Keith Jarrett, Charles Lloyd och många andra av jazzens allra största.

Mitt emellan dessa två generationer finner vi Kasper Tranberg (trumpet) och Mathias Landæus (piano). Två musiker verksamma på varsin sida Öresund som båda har fått mycket uppmärksamhet för sina kreativa konstnärskap och mångsidiga projekt. Tranberg har bland annat spelat in två skivor med en av jazzens riktigt, riktigt stora, Yusef Lateef.

Kasper Tranberg, trumpet
Palle Danielsson, bas
Mathias Landæus, piano
Cornelia Nilsson, trummor

Mejeriets bar & restaurang erbjuder som vanligt på ett brett sortiment dryck och två kvällens varmrätter för runt hundringen!

Säsongskort säljs på plats!