Jazzklubben Underground

Anders Bergcrantz, Chico Lindvall, Mats Ingvarsson & Mathias Landæus
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus för unika och ofta improviserade möten.

Sedan 2010 har Lunds vattenhål för törstiga öron förgyllt staden med sina intima konserter där publiken på nära håll kan följa jazzens essens med dess fascinerande samspel och musikaliska processer. Varje onsdag till och med den 25 oktober ges konserter som speglar den levande jazzens bredd. Det är pianisten och Lundasonen Mathias Landæus som bjuder in musiker från när och fjärran till personliga och laddade möten på vår stora scen.

Anders Bergcrantz har i decennier hört till de främsta på sitt instrument och har rönt stora internationella framgångar. Denna kväll får vi bland annat höra musik inspirerad av Miles Davis elektriska 70-tal. Med sig på scenen har han ett gäng skånska storheter: Gitarristen Anders "Chico" Lindvall, Mats Ingvarsson på elbas, Mathias Landæus på keyboards och trumslagaren Cornelia Nilsson.

Denna onsdagskväll möter ni:
Anders Bergcrantz, trumpet
Chico Lindvall, gitarr
Mats Ingvarsson, bas
Mathias Landæus, keys
Trummor, TBA

Mejeriets bar & restaurang erbjuder som vanligt på ett brett sortiment dryck och två kvällens varmrätter för runt hundringen! Kvällens meny:
Spenatrisotto med örtolja och palsternackschips
Rimmad oxbringa med pepparrotsås och rostade morötter

Säsongskort säljs på plats!