Jazzklubben Underground

Miriam Netti & Johan Leijonhufvud
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus för unika och ofta improviserade möten.

Sedan 2010 har Lunds vattenhål för törstiga öron förgyllt staden med sina intima konserter där publiken på nära håll kan följa jazzens essens med dess fascinerande samspel och musikaliska processer. Varje onsdag till och med den 25 oktober ges konserter som speglar den levande jazzens bredd. Det är pianisten och Lundasonen Mathias Landæus som bjuder in musiker från när och fjärran till personliga och laddade möten på vår stora scen.

Denna onsdag får vi finbesök från Berlin då vi möter den italienska sångerskan Miriam Netti tillsammans med gitarrgeniet Johan Leijonhufvud. De backas upp av fenomenale stjärnskottet Leo Lindberg på orgel och eftertraktade trummisen Chris Montgomery.

Miriam Netti är en virtuos uttolkare av bossa nova och standards, ofta framförda på italienska i hennes egna bearbetningar. Med detta enormt svängiga och samspelta band kan vi förvänta oss smittande glädje och subtila nyanser, framfört med charm och elegans.

Denna onsdagskväll möter ni:
Miriam Netti, sång
Johan Leijonhufvud, gitarr
Leo Lindberg, orgel
Chris Montgomery, trummor

Mejeriets bar & restaurang erbjuder som vanligt på ett brett sortiment dryck och två kvällens varmrätter för runt hundringen!

Säsongskort säljs på plats!