Jazzklubben Underground

Shitney feat. Mathias Landæus
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus för unika och ofta improviserade möten.

Sedan 2010 har Lunds vattenhål för törstiga öron förgyllt staden med sina intima konserter där publiken på nära håll kan följa jazzens essens med dess fascinerande samspel och musikaliska processer. Varje onsdag till och med den 25 oktober ges konserter som speglar den levande jazzens bredd. Det är pianisten och Lundasonen Mathias Landæus som bjuder in musiker från när och fjärran till personliga och laddade möten på vår stora scen.

Denna onsdag får Mathias Landæus besök av internationella punk-jazz-electronica-gruppen SHITNEY.

Shitneys medlemmar befinner sig alla i utkanten av musikalisk normalitet och musiken, som består av saxofon, keybord, elektronik och röst, är tidvis oroväckande, men även stor och symfonisk - och stundtals bisarr och humoristisk. De skapar en oförutsedd mix av konkret och abstrakt i användandet av beats, samplingar och syntetiska och akustiska ljud. Medlemmarna i Shitney har tidigare arbetat tillsammans i en rad olika musikaliska konstellationer, som Maria Faust Jazz Catastrophe och Television Pickup.

Maria Faust, estnisk kompositör och saxofonist – mest känd från hennes egna band Maria Faust Jazz Catastrophe och Maria Faust Sacrum Facere, vinnare av åtskilliga Danska Grammisar - nu senast fick hon inte mindre än fyra nomineringar!

Katrine Amsler, dansk kompositör och pianist – mest känd från hennes ständigt föränderliga och nyskapande Television Pickup. Jobbar också med improvisationsmusik i olika ensembler, som producent, med filmmusik, sound design och musik till dataspel.

Qarin Wikström, svensk kompositör och vokalist – mest känd från hennes band Kostcirkeln, och som medlem i de kollektiva ensemblerna Sekten och Babkarej. Jobbar också som kompositör/artist till kontemporär dans, som soloartist under namnet Q, och i en rad mindre improvisationsensembler.

Mejeriets bar & restaurang erbjuder som vanligt på ett brett sortiment dryck och två kvällens varmrätter för runt hundringen!

Meny:
Biff Lindström med rödvinssås, kryddsmör, ärtor och rostad potatis
Halstrad röding med gräslökssås och rödbetor
Linsbiffar med rostade morötter, fetaost, myntasås och rostad potatis