Jazzklubben Underground

Karin Hammar & Landæus Trio
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus för unika och ofta improviserade möten.

Sedan 2010 har Lunds vattenhål för törstiga öron förgyllt staden med sina intima konserter där publiken på nära håll kan följa jazzens essens med dess fascinerande samspel och musikaliska processer. Varje onsdag till och med den 25 oktober ges konserter som speglar den levande jazzens bredd. Det är pianisten och Lundasonen Mathias Landæus som bjuder in musiker från när och fjärran till personliga och laddade möten på vår stora scen.

Född i Boden och med ett förflutet i kvintetten Sliding Hammers (med systern Mimmi) är Karin Hammar en av Sveriges mest efterfrågade trombonister. Utöver att turnera med sin egen grupp "Karin Hammar Fab4" dyker hon ofta upp som solist i olika sammanhang. Hon dyker då och då upp i tv-program som "På Spåret" och "Allsång på Skansen" och kan ses på våra svenska scener tillsammans med svenska artister som Orup, Björn Skifs och Malena Ernman. Karin ingår också i olika internationella projekt, såsom sextetten BURN med medlemmar från 6 olika länder.

Denna onsdagskväll möter ni:
Karin Hammar, trombon
Mathias Landæus, piano
Cornelia Nilsson, trummor
Johnny Åman, bas

Mejeriets bar & restaurang erbjuder som vanligt på ett brett sortiment dryck och två kvällens varmrätter för runt hundringen!

Säsongskort säljs på plats!