Jazzklubben Underground

Goran Kajfeš + Jonas Kullhammar & Landæus Trio
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus för unika och ofta improviserade möten.

Sedan 2010 har Lunds vattenhål för törstiga öron förgyllt staden med sina intima konserter där publiken på nära håll kan följa jazzens essens med dess fascinerande samspel och musikaliska processer. Varje onsdag till och med den 25 oktober ges konserter som speglar den levande jazzens bredd. Det är pianisten och Lundasonen Mathias Landæus som bjuder in musiker från när och fjärran till personliga och laddade möten på vår stora scen.

Vi är mycket stolta att inleda vårsäsongen med två tunga profiler på den svenska jazzscenen: Trumpetaren Goran Kajfeš och saxofonisten Jonas Kullhammar, här för första gången tillsammans med Landæus Trio. De båda prisbelönta blåsarna har ett långt förflutet tillsammans, bland annat i bandet Nacka Forum. Jonas Kullhammar är också med i Gorans Kajfeš Subtropic Arkestra som nyligen kammade hem årets Grammis. Vi förutspår en musikaliskt tillgänglig, utflippad, svängig och fantasifull jazzkväll.

Goran Kajfeš, trumpet
Jonas Kullhammar, sax
Mathias Landæus, piano
Cornelia Nilsson, trummor
Johnny Åman, bas

Mejeriets bar & restaurang erbjuder som vanligt på ett brett sortiment dryck och två kvällens varmrätter för runt hundringen!

Säsongskort säljs på plats!