Jazzklubben Underground

Oliver Lake (US), Kresten Osgood & Mathias Landæus
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus för unika och ofta improviserade möten.

Sedan 2010 har Lunds vattenhål för törstiga öron förgyllt staden med sina intima konserter där publiken på nära håll kan följa jazzens essens med dess fascinerande samspel och musikaliska processer. Varje onsdag till och med den 25 oktober ges konserter som speglar den levande jazzens bredd. Det är pianisten och Lundasonen Mathias Landæus som bjuder in musiker från när och fjärran till personliga och laddade möten på vår stora scen.

Vi är mycket stolta att kunna presentera saxofonisten och kompositören Oliver Lake i en unik konsert tillsammans med trumslagaren Kresten Osgood och pianisten Mathias Landæus.

Ända sedan Oliver Lake slog igenom på New Yorks "loft-scen" på 70-talet har han varit en sällsamt produktiv och mångsidig konstnär. Han är en av grundarna till världsberömda World Saxophone Quartet och har samarbetat med så vitt skilda artister och musiker som Björk, Lou Reed, A Tribe Called Quest, Mos Def, Me’shell Ndegeocello, Anthony Braxton, Flux String Quartet, James Blood Ulmer och William Parker.

Tillsammans med Reggie Workman och Andrew Cyrille driver han sedan 20 år supergruppen "Trio 3" som har samarbetat med bland andra stjärnpianisterna Vijay Iyer, Geri Allen och Jason Moran.

Oliver Lake är även verksam som poet och bildkonstnär och han har mottagit flera utmärkelser, bland annat det prestigefyllda Guggenheim Fellowship-stipendiet.

Denna onsdagskväll möter ni:
Oliver Lake (US), sax
Kresten Osgood, trummor
Mathias Landæus, piano

Mejeriets bar & restaurang erbjuder som vanligt på ett brett sortiment dryck och två kvällens varmrätter för runt hundringen!

Säsongskort säljs på plats!