DJ Voz Vibrante

Jazzklubben Underground

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus för unika och ofta improviserade möten.

Fredrik Ljungkvist, Saxofon
Mariam Wallentin, sång
Sofia Jernberg, sång
Mathias Landaeus, piano
Johnny Åman, bas
Cornelia Nilsson, trummor

Underground är jazzklubben som med ständigt förnybar energi vrider och vänder på jazzbegreppet. I snart tio år har den vitala onsdagsklubben på Mejeriet inspirerat en musikälskande publik med variationsrikedom, unika konstellationer, utmanande stilar och udda sättningar. Underground är ständigt på upptäcksfärd i det stora och det lilla, sökande sig mot jazzens äventyrliga hjärta.

I mitten av detta finns Mathias Landaeus, han som är konstanten vid pianot, men också Undergrounds producent och ansvarig för det välkomponerade programmet. För varje termin som klubben varit igång har han slipat detta program med exceptionell musikalitet och känsla för kopplingar och kontraster, språng och bryggor, friform och tradition. Hösten 2018 blir inget undantag; programmet är i särklass!

Den 3 oktober blir det dubbelkonsert med kraftigt stilsprång. Hustrion gästas i första set av prisbelönte saxofonisten Fredrik Ljungkvist. I andra set möter trion två av Sveriges mest intressanta improvisationssångerskor; Mariam Wallentin och Sofia Jernberg. Något alldeles extra oförglömligt utlovas när de ger sig på att tolka Aretha, Whitney, Mariah och andra souldivor!
DJ i pauserna: Voz Vibrante.

(Tyvärr har Tim Hagans behövt ställa in pga sjukdom, som istället ersätts av Fredrik Ljungkvist)

Meny för kvällen 3/10

— Lammfärsbiff med myntayoghurt, rostad potatis och bakad tomat
— Halstrad lax med gräslökssmaksatt potatispuré, citronsås och rostad blomkål
— Kumminsmaksatt tomat-och pumpagryta med kokt potatis, kryddrostade kikärtor samt créme fraiche
— Svartvinbärs pannacotta med jordgubbs coulise