DJ Svante Lodén

Jazzklubben Underground

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus för unika och ofta improviserade möten.

Frida Hyvönen, sång
Katt Hernandez, violin
Amit Sen, cello
Mathias Landaeus, piano
Johnny Åman, bas
Cornelia Nilsson, trummor

Underground är jazzklubben som med ständigt förnybar energi vrider och vänder på jazzbegreppet. I snart tio år har den vitala onsdagsklubben på Mejeriet inspirerat en musikälskande publik med variationsrikedom, unika konstellationer, utmanande stilar och udda sättningar. Underground är ständigt på upptäcksfärd i det stora och det lilla, sökande sig mot jazzens äventyrliga hjärta.

I mitten av detta finns Mathias Landaeus, han som är konstanten vid pianot, men också Undergrounds producent och ansvarig för det välkomponerade programmet. För varje termin som klubben varit igång har han slipat detta program med exceptionell musikalitet och känsla för kopplingar och kontraster, språng och bryggor, friform och tradition. Hösten 2018 blir inget undantag; programmet är i särklass!

Den 17 oktober kör trion en andra dubbelkonsert. Katt Hernandez (violin) och Amit Sen (cello) är två grymma akademiskt skolade improvisationsmusiker som kontrasterar mot sångerskan Frida Hyvönen i andra set.
Svante Lodén syr ihop attitydsprånget med personligt musikval i pauserna.