Jazzklubben Underground

Support: Maria Laurette Friis + DJ Elena Wolay (Jazz är Farligt)
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus för unika och ofta improviserade möten.

HERB ROBERTSON (USA) - trumpet
NINA DE HENEY - bass
KRESTEN OSGOOD - drums
MATHIAS LANDAEUS - piano

SUPPORT: MARIA LAURETTE FRIIS

Underground är jazzklubben som med ständigt förnybar energi vrider och vänder på jazzbegreppet. I snart tio år har den vitala onsdagsklubben på Mejeriet inspirerat en musikälskande publik med variationsrikedom, unika konstellationer, utmanande stilar och udda sättningar. Underground är ständigt på upptäcksfärd i det stora och det lilla, sökande sig mot jazzens äventyrliga hjärta.

I mitten av detta finns Mathias Landaeus, han som är konstanten vid pianot, men också Undergrounds producent och ansvarig för det välkomponerade programmet. För varje termin som klubben varit igång har han slipat detta program med exceptionell musikalitet och känsla för kopplingar och kontraster, språng och bryggor, friform och tradition. Hösten 2018 blir inget undantag; programmet är i särklass!

Avslutningen den 31 oktober blir en energisk urladdning. Maria Laurette Friis inleder med sin suggestivt atmosfäriska musik.
Andra akten blir rutinerad improvisation i en traditionell sättning, men med mycket inneboende raketkraft och annat bus: New York-trumpetaren Herb Robertson med Kresten Osgood, Nina DeHeney och Mathias Landaeus.
”Jazz är farligt!” kan lätt vara budskapet som ingen mindre än DJ Elena Wolay kittar ihop kvällen med.

Meny i vår restaurang!
Ankbröst serveras med kuminstekt savojkål, örtrostad potatis samt rödvinssås
139;-
Pasta med pesto, ruccola, grillad zucchini toppad med parmesan
139;-
Valnötsbrownie med vispad grädde
49;-