Jazzklubben Underground

Landaeus Trio feat. Tim Hagans & Seamus Blake
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus för unika och ofta improviserade möten.

Tim Hagans, trumpet
Seamus Blake, sax
Mathias Landaeus, piano
Johnny Åman, bas
Cornelia Nilsson, trummor

Denna kväll förstärks hustrion till en kvintett med två internationella stjärnor: Seamus Blake och Tim Hagans.

Legendariske amerikanske trumpetaren Hagans skulle ha spelat med trion på Underground i höstas men den gången blev det inställt. Därför är det extra kul att vi nu får se honom i ett intressant möte med kanadensiske Seamus Blake, en av sin generations allra främsta tenorsaxofonister (f. 1970). Mathias lärde känna honom under sin tid i New York på nittiotalet. De spelade aldrig ihop då, men pusselbitarna föll på plats denna gång, sedan Seamus nyligen lämnat New York för Paris.

Ät på Mejeriet innan/under konserten!
Det serveras en god vegansk gulasch (98:-) och en bartallrik med olika delikatesser (95:-).

------

Underground är jazzklubben som med ständigt förnybar energi vrider och vänder på jazzbegreppet. I tio år har den vitala onsdagsklubben på Mejeriet inspirerat en musikälskande publik med variationsrikedom, unika konstellationer, utmanande stilar och udda sättningar. Underground är ständigt på upptäcksfärd i det stora och det lilla, sökande sig mot jazzens äventyrliga hjärta.

I mitten av detta finns Mathias Landaeus, han som är konstanten vid pianot, men också Undergrounds producent och ansvarig för det välkomponerade programmet. För varje termin som klubben varit igång har han slipat detta program med exceptionell musikalitet och känsla för kopplingar och kontraster, språng och bryggor, friform och tradition.

Du kanske också gillar