Jazzklubben Underground

Tim Hagans, Karl-Martin Almqvist & Landæus Trio
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus för unika och ofta improviserade möten.

Sedan 2010 har Lunds vattenhål för törstiga öron förgyllt staden med sina intima konserter där publiken på nära håll kan följa jazzens essens med dess fascinerande samspel och musikaliska processer. Varje onsdag till och med den 25 oktober ges konserter som speglar den levande jazzens bredd. Det är pianisten och Lundasonen Mathias Landæus som bjuder in musiker från när och fjärran till personliga och laddade möten på vår stora scen.

Denna säsongspremiär möter vi trippelt grammy-nominerade Tim Hagans som har spelat med många av jazzens största artister och medverkat på otaliga skivinspelningar sedan 70-talet. Han är en arvtagare till innovatörer som Miles Davis och Freddie Hubbard.

Denna onsdagskväll möter ni:
Tim Hagans, trumpet
Karl-Martin Almqvist, sax
Mathias Landæus, piano
Johnny Åman, bas
Cornelia Nilsson, trummor

Mejeriets bar & restaurang erbjuder som vanligt på ett brett sortiment dryck och två kvällens varmrätter för runt hundringen - kvällens rätter:
- Cellantanipasta med skogschampinjoner, ostronskivling, kungsmussling vitt vin och persilja
- Gravad lax med dillstuvad potatis, senapssås, citron och sockerärtor
- Kryddbakad Pluma med chorizo, paprika och tomat

Säsongskort säljs på plats!