Jonas Lundqvist

Support: ShitKid
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

”Jag är kitsch. Jag är tom. Jag är full av Rock'n'roll.”
- Jonas Lundqvist

Jonas Lundqvist startade redan som 11-åring det som skulle bli ett av Sveriges mest inflytelserika men också skandalomsusade band – Bad Cash Quartet, där han spelade trummor och skrev låtar. Ingen håla var för liten för att få en omgång av slacker-kidsen från Örgryte. Det var ett intensivt band med intensiva personligheter som än i dag i högsta grad är levande på den svenska musikscenen, bl. a. Martin Elisson och Adam Bolméus, idag i bandet Hästpojken.

Bad Cash Quartet splittrades 2004. Tre år senare släppte Jonas Lundqvist sitt första soloalbum – ADHD, då under namnet Jonas Game .

2012 kom Jonas första album under eget namn, med titeln "Så e de me de" där han samarbetade med Studio’s Rasmus Hägg och påbörjade utvecklingen mot det vi hör idag. 2016 släpper Jonas albumet ”Vissa nätter" och det är nu som allmänheten på allvar får upp ögonen för den egensinniga anti-entertainern. Låtarna ”Vissa nätter” och ”Pengar på fickan” blev stora låtar som letade sig in i allmänhetens öron.

Uppföljaren - Affärer är ett album där vi möter Jonas som historieberättare som ger oss 9 st affärer, 9 st noveller om relationer. Albumet är producerat av Måns Lundberg och Petter Granberg.

_________

ShitKid aka Åsa Söderqvist släppte sin tredje EP This Is It tidigare i år, uppföljaren till hennes hyllade debutalbumet Fish som anlände förra sommaren och hyllades av bla NPR, Noisey, i-D, The FADER och även vann årets rock på Manifestgalan. ShitKid debuterade våren 2016 med sin självbetitlade debut-EP och blev snabbt lyft som en av de mest spännande nya akterna från Skandinavien, med sin unika DIY-edge och med sin ovilja att överensstämma med vad en artist ska vara idag har hon hyllats som en anti-popstjärna och kallats ett motgift mot slick radiopop.

Efter framgångarna med debutalbumet och flera turnéer runt om i Europa med slots på festivaler som Roskilde, Way Out West och The Great Escape, återvände ShitKid med ny musik – hennes fjärde samling låtar på under två år och hennes starkaste samling spår hittills, samtidigt som den visar både en bredare ljudbild och en tillväxt i låtskrivning, behåller hon lo-fi-kvaliteterna hos hennes tidigare inspelningar. This Is It skrevs och producerades av Åsa själv och spelades in i sovrummet, i hennes bil och i replokalen och är ytterligare ett steg i ShitKids fascinerande karriär. Under våren kommer ShitKid att turnera i Skandinavien och Europa, och även göra USA-debut under SXSW-festivalen med ett nytt släpp planerat till hösten.

Du kanske också gillar