José González & The String Theory

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

José González behöver egentligen ingen närmare presentation. Ända sedan hans tolkning av The Knifes ’Heartbeats’ har karriärkurvan bara pekat spikrakt uppåt. Förra året släpptes det senaste alstret ’Vestiges & Claws’ som vittnade om avskalade ljudbilder med smittsamma rytmer. The String Theory, kammarorkestern han denna gång delar scen med, är en experimentell kammarorkester med rötter i både Berlin och Göteborg. De samarbeten man tar sig an är bara de mest intressanta, och de som på bästa sätt går att placera i lådan utanför det konventionella. Dirigenten PC Nackt har tidigare arbetat med filmskaparen Wim Wenders och är sedan 2011 kollaboratör med Sascha Ring, mer känd som Apparat.

Med andra ord blir det en unik spelning när José González och The String Theory åter spelar på svensk mark. Missa inte chansen att uppleva José González tillsammans med kammarorkesternas kammarorkester.

THE STRING THEORY
The String Theory är en musikerkollektiv och kammarorkester baserad i Berlin och Göteborg. Sedan 2007 har de utforskat den samtida klassiska musikens gränser och popmusik genom workshops, studioinspelningar och liveframträdanden. Under ledning av dirigenten PC Nackt har The String Theory undersökt olika konstnärliga samarbetsformer för att utveckla nya koncept vad gäller liveframträdanden.

Du kanske också gillar