Junk River

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

JUNK RIVER
Vi är väldigt glada att Malmöbaserade Junk River kommer att runda av kvällens Doc Lounge med en konsert efter filmen. Junk River berättar hudnära historier inbäddade i gripande och livfull folk. De ärligt vackra texterna handlar om att överleva depressioner och att sitta i väntrummet på könsidentitetsmottagningen. Musiken består av sirliga gitarrslingor och dragspelsmelodier sammanflätade med runtklättrande basgångar och svängiga trummor. Det går inte att undgå att bli berörd.

Klubb Unicorn
Kvällens DJs kommer från Smålands nations LGBTIQA+klubb Klubb Unicorn!

MAN MADE - Dokumentärfilm
Trans FitCon i Atlanta är världens enda bodybuildingtävling för transpersoner. I Man Made få vi följa fyra av de deltagande och deras förberedelser inför tävlingen. Men filmen handlar inte bara om träning och tävling. Man Made är en stark film som ger inblick i fyra transpersoners liv, kamp, vinster och öden och belyser teman som kön, maskulinitet, mänsklighet och kärlek. För männen i Man Made handlar det inte om att vinna, det handlar om att bli sedda.
T Cooper / 2018 / USA / 93 min / Engelska

TRANSAKTIVISM
Var med och skriv transaktivistisk historia! Projektet Transaktivsim kommer att vara på plats och presentera sitt projekt som kom till efter en önskan om att skapa ett bredare perspektiv på vad transaktivism är och bör vara. För de som känner för det kommer det att finnas möjlighet att bidra till projektet genom att skriva ner transaktivistiska berättelser. Det går också bra att bara snacka med projektets initiativtagare.

Du kanske också gillar