Kathrine Windfeld Big Band

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Klubb Plektrum

Klubb Plektrum är en del av "Jazz på Mejeriet" och sedan 1973 en viktigt del av Lunds musikliv! Högklassig Jazz med både internationella stornamn och lokala favoriter bjuds från scenen. Från Mejeriets bar och restaurang bjuds ett varierat urval av goda rätter!

Restaurangen serverar ett urval av varma och kalla rätter och en rejäl brunchtallrik för dom som tagit sovmorgon (se meny längre ner). Det går inte att boka bord men ni är hjärtligt välkomna på dörren, ni tar ett bord och beställer maten i vår bar. Välkommen!

“Kathrine Windfeld is a rising star on the European jazz scene, not least for her bold writing for her adventurous big band” Jazzwise Magazine, Stuart Nicholson (UK).

Det går bra för Kathrine Windfeld och hennes storband, som med sitt andra album, ”Latency”, har nått stor internationell uppmärksamhet. De färgrika, explosiva kompositionerna och de 15 unga skandinaviska musikerna har formligen blåst rent hos publik och proffstyckare med sin oemotståndliga energi och fräscha version av den hårt prövade storbandsgenren. Även om musiken är sofistikerad och komplex, är den samtidigt starkt iöronenfallande och tillgänglig, tack vare Windfelds naturliga känsla för melodi och rytm.

Windfelds entusiasm och personliga bidrag till storbandsgenren har belönats med åtskilliga priser och utmärkelser: Bandets förstling ”Aircraft” nominerades 2015 till hela 3 Danish Music Awards
och vann priset som Årets Nya Jazznamn..Uppföljaren ”Latency” som kom 2017, fick ett strålande mottagande i ledande internationell press, såsom The Guardian (UK), Downbeat (USA) og Le Monde (FR). Plattan blev utsedd som Årets Danska Jazzalbum 2017 i tidskriften Jazzspecial och renderade ett Carl-pris. Som enda danska jazzmusiker har Kathrine Windfeld mottagit Statens Kunstfonds 1-årige arbejdslegat både 2017 och 2018. Kathrine besökte Plektrum för två år sedan med sin sextett. Vi minns den otroliga energin och musikaliteten och ser fram emot att få uppleva den med ett tajt storband!

Trumpet: André Bak (DK), Rolf Thofte Sørensen (DK), Magnus Oseth (NO)
Trombon: Göran Abelli (SE), Mikkel Aagaard (DK), Anders Larson (SE)
Saxofon: Jakob Lundbak (DK), Jakub Wiecek (PL), Roald Elm Larsen (DK), Ida Karlsson (SE), Toke Reines (DK)
Gitarr: Viktor Sandström (SE),
Bas: Johannes Vaht (SE),
Trummor: Henrik Holst Hansen (DK),
Piano, kompositioner, arrangemang: Kathrine Windfeld (DK)

MENY 27/10

Brunchtallrik 159 kr
Serveras x2 (kallt och varmt)
Ett urval av chark och ost, sill, gillad aubergin
och grillad zucchini, äggröra, bacon
bakad tomat, chorizo, kallrökt lax

Delitallrik 99 kr
Ett urval av chark och ost serveras med
aioli och marinerade oliver

Chilligryta 139 kr
med kikärtor och oumph serveras med
örtris och citron creme fraiche

Vitlöksstekt flankstek 139 kr
med plomonchutney, rostad potatis
samt brässerad endiv

Du kanske också gillar