SLUTSÅLT

Khruangbin (US)

Support: Ginger Root
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Khruangbin

Trion Khruangbin låter sig själva inte definieras så lätt. Ena sekunden vaggar de in lyssnaren i Tarantinos cineastiska universum, andra gånger sätter de tonerna till surfning bland vågor eller på vandring genom öknen. Vare sig du kallar dem thaifunk, instrumental fusion eller surf-rock så är en sak konstant: den internationella prägeln på deras sound – soul och R&B som gifter sig med fransk pop, etiopiska beats som hittar ny form i thailändsk funk, gospel som svävar över skimrande gitarrtoner. Genom främst instrumentala, färgstarka låtar lyckas Khruangbin med sina influenser från alla håll och kanter skapa musik att slappna av till och som väver sig in och ut ur medvetandet.

Texas har varken en stor surf-rockscen eller mycket gemensamt med Thailand, men det var i den här staten i en ladugård nära en stad av endast 300 personer som Khruangbin hittade sitt spirituella hem. Det var här de började repa, omringade av ett öppet landskap som hjälpte dem hitta djupet och svepande ljudlandskapet i deras egen musik. Det var även här 2015 års debuten The Universe Smiles Upon You spelades in och som kom att göra dem till ett internationellt känt band. Det är ett album som är lika tidlöst som universellt, som inspirerades av thai-funk från 60- och 70-talet de hittade på kassettband. Sedan dess har de hittat fans hos bland annat Iggy Pop, öppnat för akter som Father John Misty, Tycho och Massive Attack. I början av året kom uppföljaren Con Todo El Mundo som besvarar frågan på hur man ska älska: “med hela världen”. Passande, av ett band som lyckats förmedla hela världen genom sin musik.

Support – Ginger Root
Ginger Root, med Cameron Lew i fronten, är en ny akt att hålla span på i den alltjämt växande "bedroom pop" genren. Funkigt och svängigt och beskrivs av dem själva som "aggressive elevator soul".

DJ set - Rome
Rome har under det senaste årtiondet varit involverad i en hel rad events och projekt i regionens urbanscen, som DJ såväl som arrangör. Woohah, Ninja Nights, The Boom Bap och Afro Pick är några av hans klubbkreationer och koncept. Rome har dessutom öppnat för akter som J. Cole, Miguel, Bilal, Migos, Talib Kweli, Big Sean, Ed Motta, Ghostface, Freddie Gibbs med många flera. Denna kväll packar Rome med sig det bästa han har av såväl nya som äldre psychadeliainfluerade tracks för att göra kvällen komplett.