Kira Martini & Martini*s (DK)

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Klubb Plektrum

Klubb Plektrum är en del av "Jazz på Mejeriet" och sedan 1973 en viktigt del av Lunds musikliv! Högklassig Jazz med både internationella stornamn och lokala favoriter bjuds från scenen. Från Mejeriets bar och restaurang bjuds ett varierat urval av goda rätter!

Restaurangen serverar ett urval av varma och kalla rätter och en rejäl brunchtallrik för dom som tagit sovmorgon. Det går inte att boka bord men ni är hjärtligt välkomna på dörren, ni tar ett bord och beställer maten i vår bar. Välkommen!

Innan vi går till julvila, presenterar Klubb Plektrum ännu ett unikt fynd från andra sidan sundet, uppfångat under sommarens jazzfestival. I dagens stora utbud av vokalister, framstår Kira Martini som något av ett naturbarn. Sällan har vi upplevt en så okonstlad, varm och rättfram sång! Hon föddes nära Köpenhamn för 33 år sedan och redan som tonåring fastnade för jazzen och bluesen på stadens klubbar. Och 2010 bodde hon nästan ett år i Brasilien, vilket också färgar av sig i musiken. Så det blir en underskön mix av jazzklassiker á la New Orleans, blues, singer/song-låtar och bossa.
Men det finns mer som är unikt med den här orkestern. Och det är den sagolika blandningen av generationer och musikernas bakgrund. Vi vågar påstå att det här något typiskt ”danskt” och inte särskilt vanligt i vårt eget land. Här har vi en ung vokalist i toppklass, som lierar sig med t ex ett par 75-åriga veteraner och en ung bassist som annars hörs mer i frijazz-kretsar. I det här mötet ryms både musikalisk känsla och ekvilibritet och Kira Martini & The Martini*s bjuder in lyssnarna till en resa med värme, rötter och underbart musikalisk glädje!
Kira Martini – sång, Elith ”Nulle” Nykjaer – klarinett, Ole ”Fessor” Lindgren” – trombon, Peter Marrott – trumpet, Mads Söndergard – piano, dragspel, Joel Illerhag – bas, Morten Aerö - trummor

Du kanske också gillar