Internationella DJ's och artister

Klubb Effekt No.9 – Floyd Lavine (ZA), Nuri (TN), Technoasis m.fl.

Under Kulturnatten i Lund
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Säsongens första Klubb Effekt - Lunds största klubbsatsning inom elektronisk musik! Förra säsongen innehöll DJ's och artister som Studio Barnhus, Bella Boo, Art Alfie, Mina, Wayne Snow, Branko, Ena Cosovic med flera. Nu är vi tillbaka med ett höstprogram fyllt med internationella superstars och lokala hjältar för att erbjuda det bästa dansgolvet i Lund!

Första kvällen bjuder vi på elektronisk musik med syd- och nordafrikanska rytmer, samt några av Skånes främsta partystartare! Gratis inträde fram till midnatt!

Live: NURI (Tunisien)

Producenten och instrumentalisten Nuri från Tunisien är ett av de nya intressanta namnen inom afrikansk elektronisk musik. Futuristiska ljudlandskap när Nuri blandar elektroniska beats och basgångar med traditionella nordafrikanska instrument och rytmer. På scen är Nuri en trollkarl iklädd ansiktsmask, som framför en ritual som tar dig på en ljudresa till fjärran platser.

FLOYD LAVINE (Sydafrikanska)

Floyd Lavine, född i Kapstaden, numera bosatt i Berlin, har etablerat sig som en pionjär inom den sydafrikanska elektroniska musiken. Den som varit i Sydafrika har säkert märkt att elektronisk musik är ALLT i landet och ett av världens hetaste plaster just nu för house, techno och flertalet mer lokala elektroniska musikstilar som Kwaito, Gqom och Shangaan. Floyd har karvat ut en egensinnig stil som producent och DJ, djupt rotad i det sydafrikanska groovet och samtidigt nära den europeiska ljudbilden. När han inte turnerar runt hela världen, driver han klubbkonceptet 'Rise' på legendariska klubben Watergate i Berlin, som har kommit att bli en av stadens populäraste elektroniska musikevents.

JOSEFINE HELLSTRÖM HANSSON

Josefine har etablerat sig som en av Skånes mest eftertraktade house/techno DJ's, med spelningar på alla dansgolv värda att nämna i regionen. Hon blandar allt mellan hård house, techno, UK bass, nytt som gammalt - så länge känslan och drivet finns där. Som producent har hon släppt musik som spelats av DJ's runtom i hela Europa samt blivit nominerad till "bästa techno" av Sveriges Radio.

Black Box: TECHNOASIS

Technoasis är ett passionerat gäng DJ's och klubbarrangörer i Lund som sett till att ingen behöver vänta alltför länge på nästa technofest i stan. Med flertalet kvällar på bl.a Smålands Nation och även förra säsongens utsålda premiär för Effekt har de vunnit en större och större publik med tiden. Nu är de tillbaka i 'Black Boxen' för att få de som får plats att dansa sig svettiga.

Du kanske också gillar