Nesrine (FR/DZ)

Klubb Pangea

Klubb Pangea

Pangea är en konsertserie på Mejeriet, arrangerad av Musikföreningen Plektrum. Gränslös musik med tonvikt på jazz, folk och world.
 Samma toppklass på musiken, samma sköna stämning.

Restaurangens meny:
KÖTT: Lammfatteh på lammstek från gotland och gråärt, serveras med muhammara
VEG: Vegansk meze meny bestående av hummus, tabbouleh, starka rotfrukter

NESRINE
Plektrum och Klubb Pangea presenterar stolt en unik artist, för första gången i Sverige.
När den fransk-algeriska sångerskan, cellisten och låtskrivaren Nesrine Belmokh och hennes trio NES dök upp på scenen 2018 verkade de komma från ingenstans. Musikvärlden i Europa överraskades och fängslades av hennes unika framtoning. Nu, med sitt andra album, kallat helt enkelt "Nesrine", har hon återuppfunnit sig själv. Nesrines debutalbum "Ahlam" mottogs med enorm och utbredd entusiasm. Vad recensenter uppskattade var dess rena skönhet, den ovanliga instrumenteringen av röst, cello och slagverk, och även det sätt på vilket Medelhavsområdet från Nordafrika till Sydeuropa väcktes till liv och förenades genom musik.
Den framstående cellisten Sol Gabetta kallade Nesrine "en underbar sångare och cellist". 
Londons Sunday Times beskrev henne som "en glödande, flerspråkig talang" och fortsatte senare med att inkludera "Ahlam" bland tidningens toppalbum under året. 
Den franske producenten och radiovärden André Manoukian var hänryckt: "NES låter oss höra skönheten i världen". 
Och Deutschlandfunk sade helt enkelt att "NES:s tid är inne".
Flera omfattande turnéer runt om i Europa följde, och NES lockade publik på stora klassiska platser som Filharmonin och Konzerthaus i Berlin, gjorde ett mycket stort intryck på Amsterdam Cello Biennale och hade stor framgång på viktiga jazz- och världsmusikfestivaler. 

"Nesrines ljusa och eteriska röst genomsyrar hela albumet (...) En musikalisk värld utan gränser. Rolling Stone 
"Nesrine förenar jazzinfluerad cello med sin mättade sångkonst." The Guardian 
"Utan gränser omfamnar Nesrine alla sina influenser och sitt ursprung och skapar ett fyrverkeri av glädje och musik" France Inter