Kulturnatten på Mejeriet

Ditt kulturhus firar kulturnatt!
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Kulturnatten på Mejeriet bjuder på ett fullspäckat och mångsidigt program! Ta del av Kulturcentrum Skånes fantastiska kulturverksamhet för personer med intellektuell eller kognitiv funktionsnedsättning i alla åldrar när dom tar över alla våra lokaler med deras konst, musik, film, dans och poesi. Vi avslutar som vanligt med klubb kulturnatten ut med säsongens sista Sommarstället. Käka hos oss kan också göra såklart!

Program:

Kulturcentrum Skåne på Mejeriet 12.00-21.00
Sommarstället — Kulturnattsklubb 23.00-03.00

Läs mer:

Kulturcentrum Skåne i Lund är ett innovativt kultur- och kunskapscentrum för och med personer med funktionsvarianter, unikt i såväl Lund som regionalt och nationellt. Med en mångfald av uttryck, röster, färger, kunskaper, konst- och filmupplevelser, livemusik mm lyfter Kulturcentrum Skåne taket på Mejeriet Kulturnatten 2018!

Bildkonst ute och inne (hela dagen)
Allt rör sig- så även bildkonsten från kulturcentrum Skåne. Stora delar av vår utställning är denna gång mobil. Utåtriktade projekt tar vi oss an som utmaningar, situationen är med och skapar formen. Med hjälp av färg form och rörelse berättar bildkonsten om livet och samtiden.

Kom och var med och skapa vårt gemensamma åsiktsmanifest! (hela dagen)
Vi tänker att KULTUR är livsviktigt! KULTUR är för alla. KULTUR tar pulsen på samhället, speglar vår samtid, historia och framtid. KULTUR kan vara en mångfald av uttryck och röster. Vad är kultur för dig? Vad vore ett samhälle med MER KULTUR? Vad vore ett samhälle UTAN KULTUR? Frågorna är många! Svaren skapar VI tillsammans! Hur långt blir vårt KULTURUTROP!?

Filmer på Caféscenen (hela dagen)
Kulturcentrum Skåne arbetar med film på många olika sätt, både genom att skapa konstnärliga produkter och som verktyg i dokumentationsarbete. Under dagen bjuder vi på ett brett urval av produktioner vi gjort genom åren.

Litteraturhäng (hela dagen)
Kom och häng i vår bokhörna! Här presenterar vi vårt arbete med bokcirkeln i lättläst litteratur, ett samarbete sedan fler år tillbaka med Lunds stadsbibliotek. Kom och ta del av våra tankar kring litteratur, bläddra i böckerna vi läst och kika på en fotoutställning där vi gestaltat våra läsupplevelser i bild. (gallerigången)

Chimurenga Marimba Band (12.00-13.30)
Musik från Zimbabwe och Sydafrika. Det bjuds även på Västafrikanska trummor, musik och dans.

Bergman och Blues (14.00-15.00)
Ett utdrag ur studenternas föreställning Mozart med mera som spelades på Kulturcentrum Skåne i våras. Under läsåret 2017/18 fördjupade sig studenterna i Ingmar Bergmans filmskapande och Bluesen som uttryck för människans alla känslor. Här möts Bergman och blues!

Rörelse i konsten – konst i rörelse (15.00-16.00)
Bildgruppen gör performance utanför Mejeriet.

Tenk (16.00-16.30 & 20.00-20.30)
Tenk är ett coverband som började med att spela Kentlåtar, därav namnet. Sedermera har de också tag in andra låtar i repertoaren. Kom och njut av svängiga låtar och tunga ballader!

Dikter och texter (16.30-17.00 & 18.30-19.00)
Kulturcentrum Skånes teatergrupp Koloniteatern framför egna dikter och texter. Texterna är sprungna ur deltagarnas egna upplevelser, känslor och intryck. Gruppen har experimenterat med olika former och genrer och har strävat efter att hitta ett personligt uttryck.

KC Attitude (17.00-17.30)
Kulturcentrum Skånes rockband KC Attitude skriver allt sitt material själva, både text och musik. Förra året släppte de sin första CD. Grymt sväng och ös utlovas!! (stora

Dikter (17.30-18.00)
Johan Wennberg har utvecklat ett eget diktspråk som bär fram hans personliga mytiska världar. Vardagliga händelser får en drömsk ton och övernaturliga upplevelser iscensätts med självklar realism. I Johans dikter speglas jaget både utifrån och inifrån och vi bjuds in till en resa i tid och rum.

Blue Tuesday (18.00-18.30)
Blue Tuesday är Kulturcentrum Skånes eget bluesband som själva skriver sitt material i traditionell bluesanda. Klassiska blueslåtar med blåa texter utlovas.

Kafferep (19.00-19.30)
Kom och lyssna på en av Kulturcentrum Skånes popensembler! Kafferep bjuder er på sina egna tolkningar av popfavoriter av bland andra Laleh, Eva Dahlgren, Blondie och Veronica Maggio.

______

Sommarstället — Kulturnattsklubb (23.00-03.00)
Vi har bjudit in till lördagsfester med svettiga ben och iskalla drycker hela sommaren och en bit in på hösten på världens bästa terrass med DJs, dans och fest på allra bästa vis. Detta blir den sista Sommarstället för säsongen och vi firar också av Lunds Kulturnatt med dans och stök.

DJ's släpps kontinuerligt här på hemsidan och i Facebook-eventet!
Fri entré första timmen, därefter 100 kr
Åldersgräns: 18 år