Kulturnatten på Mejeriet ’22

2022.09.17
Fri entré
Klubbkören LIVE / Nattklubb 22-03 / Bishop Nehru (us) LIVE
Kulturnatten på Mejeriet ’22
Typ av arrangemang:  Konsert
Öppnar:  18:00
Börjar:  19:00
Slutar  03:00
Plats: Mejeriet
Åldersgräns: 13 år
Kulturnatten firas i hela Lund och såklart även på Mejeriet på bästa sätt. Fantastiska klubbkören öppnar på stora scen följt av nattklubb och med amerikanska rapparen Bishop Nehru på barscenen!

Klubbkören LIVE — 19.00
Nattklubb — 22.00-03.00 (fri entré första timmen - därefter 100kr / +18 år)
Bishop Nehru (us) LIVE — ca 23.00

KLUBBKÖREN
– en kör som golvar sin publik. 
Tycker du körer är tråkiga? Då har du inte sett Klubbkören. Eller kanske såg ni dom på Valborg i Stadsparken och nu äntligen får se dom igen? När fyrtio scenpersonligheter sjunger, rappar och dansar, gör egensinniga tolkningar av hiphop- och klubbhits, reggae och funk-dängor, kan inte heller publiken stå stilla. Klubbkören är en lika omtalad som okonventionell kör som sjunger och rappar över inspelade beats, kompad av elbas och ibland slagverk. Körledare, arrangör och producent är Erik Hjärpe, keyboardist i Timbuktus band Damn! samt låtskrivaren och kompositören Patrik Lorentzson.
Klubbkören startades 2010 på initiativ av journalisten och dj:n Johanna Olofsson och har sedan dess samarbetat med artister som Emil Jensen, Timbuktu, Helena Josefsson, Bob Hund, The Mahotella Queens (Sydafrika), Looptroop, Mikael Wiehe, Skizz, Pauline, Fastpoholmen (DK) och Sofi Hellborg. De har gigat på Way Out West, Musikhjälpen och stora scener på Malmö Sommarscen, Göteborgs konserthus, Malmöfestivalen och Vega (DK).
På repertoaren finns allt från Jay-Z, Nicki Minaj, Chance The Rapper och Kendrick Lamar till Little Dragon, James Blake och Donna Summer. Klubbkörens specialitet har blivit skånska versioner av hits från bland andra Prince, BeeGees och Smokey Robinson. Alicia Keys låt Empire State of Mind har på skånska blivit Kingastan, en hyllning till Klubbkörens hemstad Malmö. 
När Klubbkören la ut sitt första Youtube-klipp, en tolkning av Tightrope på Youtube så skrev upphovsmakarna Janelle Monáe och Outkast-rapparen Big Boi på Twitter om hur imponerade de var av Klubbkören och att de ville ha med dem på sin turné.

KULTURNATTSKLUBB
En återkommande succé varje år som kick-off på vår klubbsäsong. Studenterna har anlänt och skolorna har dragit igång med terrassen i full sensommarskrud och dansgolvet uppvärmt efter en lång säsong sommarklubbar. Fri entré första timmen på klubben och kom i tid, 23.00 bjuds det konsert med amerikanska rapparen Bishop Nehru!

BISHOP NEHRU (US)
Blott 25 år gammal har den amerikanske rapparen och producenten Bishop Nehru hunnit släppa musik i över 10 års tid. 2014 blev han signerad till Nas skivbolag Mass Appeal Records och har sedan dess släppt musik med producenter som exempelvis MF DOOM, DJ Premier och Kaytranada. Han öppnade Wu-Tangs 20 årsjubileum tillsammans med bl.a Kendrick Lamar, Schoolboy Q, Nas och MF DOOM, Vi pratar alltså om en supertalang som ofta nämnts som en av hiphop-musikens stigande stjärnor och som vunnit respekt hos dom största artisterna i genren. "A hip-hop 'Pet Sounds' with a penchant for wide-eyed lyricism” ~ Rolling Stone

Bishop Nehru fann sin passion för musik i 13-årsåldern och började skriva jazz och producera beats och har gjort sig känd för att bidra med något nytt och fräscht till hip-hop, samtidigt som tonvikten ligger i klassisk boom-bap rap, med fokus på vassa texter och flow.
Ta chansen att uppleva en framtida legend på scen!

Du kanske också gillar

Kulturmejeriet
Stora Södergatan 64
222 23 Lund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev