Las Migas

2022.11.06
Las Migas
Pris
Onumrerad sittplats :
180kr
Student (med ID) :
90kr
Under 20 år :
Fri entré
Typ av arrangemang:  Konsert
Samarbetspartner:  Musikföreningen Plektrum
Öppnar:  13:00
Börjar:  14:00
Slutar  16:00
Plats: Mejeriet
Åldersgräns: 13 år
Las Migas är kvartetten som presenterar kraftfull sång, dansande fiollinjer, sensuell koreografi, sköna rytmer på gitarr och skapar
De fyra kvinnorna i Las Migas kommer från fyra olika städer som inte bara spänner över Spaniens geografi utan också dess kulturella mångfald. De kom alla till gruppen med en gemensam passion: flamenco. Du kan höra det i gitarristernas rytmer, de fladdrande fiollinjerna och sångens råa kraft. Carmona är också en begåvad dansare.

Efter hand har gruppen utvecklats. Latinska rytmer gav musiken ett gladare, mer optimistiskt ljud. Och en känslig sida började dyka upp i vackra ballader när Carmona utvidgade sitt känslomässiga omfång, fiollinjerna blev mer eftertänksamma och gitarrarrangemangen blev mer komplexa och sammanflätade. Dansen blev också mer tolkande och fritt flödande. Den nya Las Migas-stilen etablerades och har sedan dess blomstrat.

Från början har den Barcelona-baserade kvartetten fyllt stora scener och uppträtt på några av de viktigaste världsmusikfestivalerna. Deras nya musik är fullständigt lysande, med en stark latinsk touch. Showen är en resa genom såväl de mest erkända och älskade låtarna från gruppens tidigare album, som helt nya alster.


Marta Robles – Gitarr

Alicia Grillo - Gitarr
Roser 
Loscos - Violin 

Carolina La Chispa- Sång

Konserten presenteras av Musikföreningen Plektrum

Kulturmejeriet
Stora Södergatan 64
222 23 Lund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev