Les Big Byrd

Support: Arre! Arre! + SEKEL
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

LES BIG BYRD

Stockholmskvartetten Les Big Byrd har under de senaste åren introducerat sig på allvar. Kvalitativa spår har avlöst varandra under en längre tid, och nu är album nummer två på ingång. Det senaste släppet “Iran Iraq IKEA” är en skimrande, modig och ambitiös samling låtar där Åhlund, Johanssons och de andra medlemmarnas många influenser samlas och formas till något nytt, som rör sig framåt och uppåt med en känsla av frihet.

Les Big Byrd består av Jocke Åhlund, Frans Johansson, Nino Keller och Martin ”Konie” Ehrencrona och bildades för några år sedan i Stockholm. Iran Iraq IKEA visar upp en grupp som med flera decennier av kombinerad erfarenhet är fria att återuppfinna sig själva samtidigt som de kan bygga vidare på de sound de alltid älskat. På ”I Fucked Up I Was A Child” möter vackert melankoliska melodier över analogsynt- och mellotronmattor en självutlämnande personlig text om misslyckande och sorg. ”Eon” är ett annat spår med samma klockrena melodikänsla och drivande trummor som nästan närmar sig electropop. Det är ett album av högsta klass med ett innehåll som helt klart bör upplevas live. Sov inte på Les Big Byrd.

ARRE! ARRE!

Arre! Arre! är tillbaka! 2015 släppte de sin hyllade debut A.T.T.A.C.K som gav bandet Manifestpriset i kategorin ’Årets Punk’. Bandet förvaltar arvet från riot-grrrlscenen med bravur och lyckas genom att blanda in element från bl.a surfrock skapa något alldeles eget.

Sen dess har de signat med PNKSLM, skiftat medlemmar och släppt den bejublade singeln "Anthem". I vår släpper de sin efterlängtade uppföljare som kommer vara ännu tyngre, snabbare och argare. Är ni redo?!

SEKEL

SEKEL från Malmö spelar mörk och hypnotisk post-punk. Med singelsläpp via Malmöetiketten Rundgång Rekords och debutalbum via Londonbaserade Fuzz Club Records i bagaget arbetar de nu på nytt material. Med sin blandning av post-punk, psych och kraut har de spelat på scener i Sverige och i Europa med band som Dungen, Föllakzoid, Marching Church och The KVB.

”(…) showcasing all the best elements of psych music and proving once again that all the best bands really are Scandinavian.” – Clash Music

” Ett måste om du gillar den mer psychiga varianten av postpunk.” – Hymn.se

” Ångest som bedövar ångest – GENIDRAG! Tack SEKEL!” – Popmani.se

Du kanske också gillar