Lina Nyberg Band

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Klubb Plektrum

Klubb Plektrum är en del av "Jazz på Mejeriet" och sedan 1973 en viktigt del av Lunds musikliv! Högklassig Jazz med både internationella stornamn och lokala favoriter bjuds från scenen. Från Mejeriets bar och restaurang bjuds ett varierat urval av goda rätter!

Dagens vinyl-DJ Pål Eriksson

LINA NYBERG BAND

Lina Nyberg är en av Europas främsta jazzsångerskor och kompositörer. Sedan debuten med Esbjörn Svensson 1993 har hon producerat 17 album i eget namn med gräddan av jazzmusiker i Sverige. Hon har med olika konstellationer turnerat världen över. Hon har mottagit Grammis, Lars Gulllin stipendiet, Kungliga Musikaliska Akademins stora jazzpris Sveriges Radios pris Jazzkatten m.m. och förärades 2016 med ett eget TV program ”Nattjazz med Lina Nyberg”.

I oktober 2017 kom den hyllade och grammisnominerade magnifika finalen ”Terrestrial” i Lina Nybergs trilogi om världen. Där framför Norrlandsoperans orkester hennes nyskrivna orkestreringar tillsammans med Linas band. Del ett i trilogin - ”The Sirenades” (2014) innehöll bl.a. beställningsverk för Norrbotten Big Band och hyllades stort av publik och media. Del två - ”Aerials” (2016) inkluderade nyskriven musik av för stråkkvartetten Vindla och jazzklassiker i ny kostym. På albumet ”Aerials” (Hoob records 2016) försåg de standardlåtar som Bye bye Blackbird, Fly me to the moon och Skylark med nya fascinerande kostymer.
Terrestrial nominerades till både Grammis och Manifestpriset och tilldelades 2018 priset ”Gyllene skivan” av tidningen Orkesterjournalen för årets jazzutgivelse.

Lina Nyberg Band är ett ”All Star Band” som spelat ihop sedan 2008 och under dessa år har de skapat ett telepatiskt och lekfullt samspel där alla röster kommer till tals. Under 2017-18 turnerade de förutom i Skandinavien även i Portugal, Tyskland, Argentina och Brasilien.Vi skulle kunna orda länge om varför du inte ska missa den här konserten, men kanske det räcker med nedanstående citat (inte minst 5 stjärnor i Down Beat – MYCKET sällsynt för en skandinavisk artist):

Dagens Nyheter 5/5: ”I låt efter låt närmast sveper hon med sig såväl rösten som lyssnaren, in i de äventyr som hon och bandet också förmår skapa”

Down Beat Magazine 5/5: ”The Swedish vocalists writing is stunning and her singing is more personal than ever.”

”…en storslagen, lyxig och inte minst annorlunda satsning och musiken levande och ofta mycket vacker… full respekt för originaliteten och djärvheten i den här
kraftsamlingen till album.” Sydsvenskan

Lina Nyberg - sång, David Stackenäs - gitarr, Cecilia Persson - piano,
Josef - Kallerdahl bas, Peter Danemo - trummor.

BRUNCHEN
Restaurangen serverar ett urval av varma och kalla rätter och en rejäl brunchtallrik för dom som tagit sovmorgon. Det går inte att boka bord men ni är hjärtligt välkomna på dörren, ni tar ett bord och beställer maten i vår bar. Välkommen!

Du kanske också gillar