Marissa Nadler (us)

2022.11.10
Support: Innerwoud
Marissa Nadler (us)
Pris
Onumrerad sittplats :
260kr
Typ av arrangemang:  Konsert
Öppnar:  19:00
Börjar:  20:00
Slutar  23:00
Plats: Mejeriet
Åldersgräns: 13 år
Under nästan 20 år av skrivande, inspelning och turnerande har Marissa Nadler samlat på sig en av de mest unika katalogerna inom samtida musik. Hennes verk glider mellan känslig folkmusik, vindpinad Americana, mörker som gränsar till Doom Metal, meditativ Ambient och experimentella ljud, allt förankrat i hennes omisskännliga sångröst och fingerliknande gitarr.

Strax efter att ha avslutat sin masterexamen vid Rhode Island School of Design i Providence släppte Nadler sitt första riktiga fullängdsalbum, ’The Ethereal Ballads of Living and Dying’, 2004. Även om hon från början var förknippad med indie-folkrörelsen, utmärkte sig Nadler snart med sin vilja att bli mörkare och mer personlig, och skrev låtar som kändes djupt intima fyllda av ensamhet och hjärtesorg samtidigt som hon behöll en utomjordisk glans.

Efter ett decennium av att släppa skivor på olika bolag och på egen hand, gick Nadler samman med 2014 med Sacred Bones Records och Bella Union. Den skivan markerade en slags återställning i Nadlers karriär, och ljuden hon utforskade där fungerade som en utgångspunkt för efterföljande moderna klassiker som ’For My Crimes’ och hennes samarbete med Stephen Brodsky; ’Droneflower’.

’The Path of the Clouds’ är Nadlers nionde soloalbum, och det känns som ännu en betydande utveckling. Två decennier in i en långvarig karriär finns det fortfarande en outnyttjad reservoar av spännande musikidéer och rörande känslor som lurar i hennes oändliga kreativa sinne.

Du kanske också gillar

Kulturmejeriet
Stora Södergatan 64
222 23 Lund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev