Marius Neset Quintet + Andreas Brantelid & Ingrid Neset

Ett möte mellan två unga artister av världsformat, enhälligt hyllade i var sin genre!
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Klubb Plektrum

Klubb Plektrum är en del av "Jazz på Mejeriet" och sedan 1973 en viktigt del av Lunds musikliv! Högklassig Jazz med både internationella stornamn och lokala favoriter bjuds från scenen. Från Mejeriets bar och restaurang bjuds ett varierat urval av goda rätter!

En i sanning unik konsert och ett möte mellan två unga artister av världsformat, enhälligt hyllade inom olika genrer. Norske saxofonisten Marius Neset har sina rötter i jazzen, där han leder egna grupper, radar upp priser och utmärkelser och får beställningsuppdrag av stora orkestrar. En av Marius senaste triumfer var det glödande hyllningssolot till Wayne Shorter på Polarpris-konserten och på Kongsberg Jazzfestival i sommar framträder såväl med London Sinfonietta (för vilken han håller på att komponera helt ny musik) som med Chick Corea Akoustic Band. Senaste albumet ”Circle of Chimes” har fått ett fantastiskt mottagande hos musikvänner och i pressen, med bl a betyget 4,5 (av 5) i Down Beat.

Svensk-danske cellisten Andreas Brantelid är även han en totalt hängiven musiker, som redan vid 3 års ålder visste vad hans kall skulle bli, klättrande omkring på pappans cello. Nu har han hela klotet som arbetsfält, där han spelat med t ex London Philharmonic, BBC Symphony, Brussels Philharmonic, Yomiyuri Nippon Symphony, Seattle Symphony, Frankfurt Radio Symphony Orchestra, Orchestre des Champs-Elysées, med många, många fler.

Jim Hart (UK)- vibrafon, marimba
När Marius utvidgade bandet från kvartett till kvintett var det för att kunna utvidga klangvärlden just med vibrafon och Jim var det naturliga förstahandsvalet.

Ivo Neame (UK) - piano.Har spelat med Marius sedan han startade sitt soloprojekt 2011. Är dessutom med i Phronesis, sedan bandet startade, och har släppt ett antal skivor i eget namn.
Michael Janisch (US/UK)– kontrabas
Marius musik ställer höga krav på teknik och timing, inte minst från basisten. Michael som flyttade från USA till London för många år sedan driver även det intressanta skivbolaget Whirlwind Records.

Anton Eger (SE/NO) - trummor.
Anton och Marius började spela ihop redan när de gick tillsammans på Rytmisk Konservatorium och bildade bandet JazzKamikaze 2005. Han är även med i Phronesis.

Ingrid Søfteland Neset (NO) - flöjt.
Avslutade nyligen sina studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn, och spelade ett mycket krävande stycke på sin examenskonsert, specialskrivet för henne av brodern Marius. 2015, bara 23 år gammal, blev hon första flöjtist i Stavangers Symfoniorkester.

Under hela vårens turnerande är endast på två ställen du kan uppleva hela den här konstellationen; nämligen på Den Sorte Diamant i Köpenhamn och på Mejeriet i Lund.
Men varför åka över bron i onödan? Kom i god tid till Mejeriet och upplev en av vårens stora musikbegivenheter i Skåne!

Restaurangen serverar ett urval av varma och kalla rätter och matgäster har möjlighet att boka bord och då få bordservering på plats. Finns inte datumet i vårt bokningssystem är det för närvarande fullbokat i restaurangdelen. Såklart går det bra att komma på dörren och större delen av våra sittplatser är till för drop-in gäster som också kan ta del av hela vår meny. Välkommen!

Du kanske också gillar