Maxida Märak

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

MAXIDA MÄRAK

En av landets mest unika och tongivande artister, Maxida Märak, börjar nu förbereda sig för album-debut tidigt hösten 2019. Men innan dess åker hon ut på vårturné och har just släppt singeln ”Hatar”. Singeln följs sedan upp av 4-spårs EPn ”Ärr” den 26 april lagom till turnén.

Förra året släpptes en tolkning av låten ”Vill ni se en stjärna” och även ”Järnrör”, Maxidas högst personliga inlägg i debatten inför det riksdagsval som genomfördes. Maxida själv säger:
”Nya singeln speglar min känsla av att vilja vara kvar i nuet. De där stunderna när man känner ren lycka och frihet, och sorgen över att de stunderna inte kan vara för evigt. Vi lever i en tid då, bakom allt det fantastiska, knackar också verkligheten på dörren och påminner oss om en väldigt mörk värld utanför.”

Nu är det en ny fas som inleds. Fortfarande grundad i explosiv och personlig hiphop, oftast med elektroniska beats som drivmedel, tar nu denna artist nästa naturliga steg i sin utveckling och får in givna pop-hooks på ett sätt vi inte hört tidigare och tar även tydlig inspiration från modern R&B. Fortfarande med tyngd och med budskap i fokus men nu med målet siktat på att nå ut bredare utan att tappa fotfäste eller identitet.

Maxida om turnén:
”Det känns fantastiskt! Jag trivs mycket bättre på resande fot än att vara stillasittandes, och min favoritdel i de här yrket är just livebiten. Extra kul känns det också för att vi ger oss ut med nytt material, som känns så viktigt att äntligen få kunna förmedla. Musiken är mitt främsta språk, och det är nya tider nu. Jag är nog som allra lyckligast på scen, och det här materialet och turnén kommer precis i rätt tid. Let´s do this Native style.”

Du kanske också gillar