Fri entré första timmen!

Mejeriets Sommarfest

Live: Jaakko Eino Kalevi, Need For Speed
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

En bubblande terrass, konserter, sprängfyllda dansgolv och en kö som ringlar sig hela vägen till raketen. Det är helt enkelt så vi på Mejeriet vill fira sommarens intåg ihop med dig. Vi öppnar upp hela Mejeriet och bjuder på fest och kultur i en magisk symbios. Bio, livemusik, konst-happenings, överraskningar i baren och en handfull DJs som håller dig på tårna hela natten. Fri entré första timmen!
LIVE:

JAAKKO EINO KALEVI (ca 22.00)
Från spårvagnsförare i Helsingfors till ett av den nordiska elektroniska pop-scenens mest lovande namn; Finlands Jaakko Eino Kalevi är nu klar för ytterligare besök på Mejeriet. Musiken kan beskrivas som ett slags hopkok med det bästa från 80-talets klassiska syntar, discotakter och mörka postpunk-tongångar men som paketerats som modern klubbmusik. Ett perfekt sätt att dansa in sommaren på Mejeriet tycker vi!

NEED FOR SPEED (ca 00.30)
En lokal lo-fi-bryggd av mörk pop, synt, r'n'b och dance bjuder malmö-duon Need For Speed som består av medlemmar ur noirpunk-bandet RA och på debutsingeln hittar vi Johan T Karlsson "Familjen" bakom producentspakarna. Missa inte!

DJ's:

KLUBB BEYOND (23.00-00.30)
Linn, Mimmi och Josefa - malmötrion som tagit över Malmös venues med sin stående klubb - ”Klubb Beyond” — glittrandes props, extravaganta outfits och sprudlande energi.
ELIN BECKMAN (01.00-03.00)
har varit verksam DJ i fem år, och hon står bland annat bakom nattklubbskonceptet Kulturklubben i Lund, har styrt klubbar på Moriska Paviljongen i Malmö och spelat på flertalet klubbar och festivaler, såsom Way out West och Big Slap.
LOVE COFFEE (21.00-22.00)
Ett stående inslag på Sommarfesten är Lunds kaffemästare, både bakom kaffemaskinen och skivspelarna.
SOFAR SOUNDS
Rörelsen som annordnar vardagsrumsspelningar i över 400 städer världen över finns nu i Lund. Gänget bakom kommer och spelar deras favoritmusik.

FILM:

Vår mysiga biograf Södran som Folkets bio Lund programlägger visar kvällen i ära två filmer:

SMÅ GODIS, KATTER OCH LITE VÅLD — regi: Ester Martin Bergsmark (21.00)
Gelatinet löper som en röd tråd genom Ester Martin Bergsmarks vilda, lekfulla och existentiella film med årets bästa titel.
WILD DOGS — regi: Elin Eriksson & Saga Gärde (22.30)
Wild Dogs gör upp med myten om den manliga producenten, och visar på en musikbransch i förändring.

SNACKS OCH SÅNT:

GLASS TILL FOLKET
Vi har glasspremiär på Mejeriet med Lejonet & Björnen och det kommer bjudas på glass till alla som är extra somriga.
BRYGGHUSET FINN
Är på plats och kör smygpremiär för sin hallonvete-öl. Alkoholfria alternativ kommer finnas.

Du kanske också gillar