Fri entré första timmen!

Mejeriets Sommarfest

Live: Albin Gromer, Mika Forsling mfl.
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Mejeriets Sommarfest är hela Lunds Sommarfest - en fest för dig, dina vänner och alla som du känner, bara kom som du är!

En bubblande terrass, konserter, sprängfyllda dansgolv och en kö som ringlar sig hela vägen till raketen. Det är helt enkelt så vi på Mejeriet vill fira sommarens intåg ihop med dig. Vi öppnar upp hela Mejeriet och bjuder på fest och kultur i en magisk symbios. Bio, livemusik, konst-happenings, överraskningar i baren och en handfull DJs som håller dig på tårna hela natten.

Fri entré första timmen!

Kvällens live:

✫ ALBIN GROMER ✫
Malmö-baserade Albin Gromer är tillbaka efter 5 års tystnad och är höjdpunkten på årets Sommarfest. Efter att ha introducerats inför musikbranschen på P3-Guld-scenen 2011, en turné med Timbuktu och debutalbumet 'Album' året därpå dröjde det inte länge innan kritikerkåren hyllade Albin Gromer för att ploga vägen för en ny svensk soulrenässans. Om förra albumet var en symbios av R&B, elektronisk soul och pop, med spår som "Tillsammans" och "Här inne hos mig" är det kommande materialet mer organiskt, poetiskt och existentiellt.
Lyssna: https://goo.gl/Kv7De9

✫ MIKA FORSLING ✫
Mika skapar sköra ljudlandskap och filmiska harmonier som möter rytmiska strukturer och gamla glödlampor (!). Den experimentella musikern Mika Forsling är kanske mest känd från band som Helt Off, Faela! och Lur. När han spelar solo skapar han elektronisk musik på analoga synthar, live elektronik och midi-kontrollerade glödlampor.
Lyssna och titta: https://www.youtube.com/watch?v=9Ov_CAYLu0A

Kvällens bio:

✫ DEN STÖRSTE ✫
Eva Johansson och Louise Löwenberg levererar i den här filmen ett träffsäkert, humoristiskt och rörande porträtt av två manliga kultfigurer (Thommy Berggren och Mikael Persbrandt) som stångas mot varandra om makten över en föreställning de ska sätta upp tillsammans. Fijona Jonuzis film visas på vår lilla biograf Södran kl.21.15 och 22.30

Kvällens DJs:

✫ FLAKY ✫
Matilda Lind och K. Delly hade spelat var för sig ett bra tag när de en dag hittade varandra i den gemensamma kärleken för stökig och studsig rap. Sedan dess har de tillsammans blessat dansgolv lite överallt och startat den egna klubben FLAKY på Moriskan. Extra kärlek finns för mysig 100 bpm bounce, nervkittlande futurebeats och kaxig rap.

✫ TEA OCH TIMBE ✫
SÅ taggade på att äntligen komma tillbaka till Mejeriet och lovar att spela all RnB de och ni någonsin velat dansa till. Deras favoritsaker är hits, ladies, glitter och svettiga dansgolv - och dessa ser de alltid till att få med när de befinner sig i DJ-båset. Dessa youngsters är experter på fest. C U ON THE DANCEFLOOR

✫ SKAMBYRÅN ✫
Skambyrån kommer att bjuda på en eklektisk, hämningslös och skamlös blandning av nostalgisk pop och rock, jazz, electro, synth och nytt fräscht i DJ-båset. Är du nyfiken på Skambyrån och har gamla alster i din byrå? Kom och häng med oss och lyssna på härligt dekantent musik. In angst we trust Linda och Lotta.

✫ LOVE COFFEE ✫
Love Coffee kommer och spelar hiphop från 90-talet och tar över kaffemaskinen under vår fest på fredag! Förra året bjöd de på smaskens kaffedrinkar och nu är de tillbaka vid espressomaskinen igen!

Du kanske också gillar